Svet 0

15.10.2024.

12:10

Trampe, šta tvoje zdravlje krije?

Američki doktori koji podržavaju Kamalu Haris u američkoj predsedničkoj trci pozivaju Donalda Trampa da objavi svoje medicinske izveštaje, uz poruku da je potrebno da bude transparentan u vezi sa svojim zdravstvenim stanjem "s obzirom na svoje godine".

Izvor: Tanjug

Trampe, šta tvoje zdravlje krije?
EPA-EFE/SHAWN THEW

Podeli:

"Tramp značajno zaostaje za standardima dobre kondicije potrebne za obavljanje funkcije predsednika SAD i pokazuje alarmantne karakteristike opadajuće (mentalne) oštrine. U retkim prilikama u kojima možemo da posmatramo njegovo ponašanje stičemo duboko zabrinjavajući uvid (o njegovim sposobnostima)", napisalo je 238 potpisnika pisma datiranog 13. oktobra, prenosi Si-Bi-Es (CBS) Njuz.

Pismo je napisala i objavila grupa "Doktori za Harisovu", koja nije povezana s izbornom kampanjom demokratske predsedničke kandidatkinje.

Doktori i medicinske sestre naglašavaju da su predsednički kandidati tradicionalno objavljivali svoje medicinske izveštaje, uključujući senatora iz Arizone Džona Mekejna, koji je to učinio tokom svoje predsedničke kampanje 2008. godine.

U pismu se navodi da, u nedostatku detaljnih zdravstvenih izveštaja, "ostaje samo mogućnost da se zdravstveno stanje Trampa procenjuje na osnovu njegovih javnih nastupa".

"Svi starimo, gubimo oštrinu i vraćamo se osnovnim instinktima. To vidimo i kod Trampa, jer koristi svoje mitinge i nastupe da bi pričao bez reda, skretao s teme i grubim rečima se obračunavao sa brojnim nepravdama koje on lično percipira", stoji, između ostalog, u pismu američkih medicinskih radnika i lekara.

Pismo je upućeno Trampu i američkoj javnosti u trenutku dok Harisova vrši pritisak na Trampa da objavi svoje medicinske izveštaje, a njena kampanja insistira da je razlika u godinama kandidata značajna tema.

U izbornoj trci 2020. godine protiv predsednika Bajdena, Tramp je već u junu objavio rezultate svog zdravstvenog pregleda.

Tramp ima 78 godina, a Kamala Haris u nedelju puni 60.

Pročitajte još:

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: