Svet 0

15.10.2024.

8:02

Živ je?

Iranska državna novinska agencija pokazala je osobu koja je prisustvovala sahrani visokog komandanta Iranske revolucionarne garde ubijenog u Libanu i koja izgleda kao Esmail Kani, vrhovni komandant iranskih Kuds jedinica.

Izvor: Tanjug

Živ je?
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Podeli:

Nepotvrđeni izveštaji i glasine o Kanijevoj sudbini su se proširili u poslednjih nekoliko dana nakon što je on nestao iz javnosti.

U nekim izveštajima se navodi da je Kani možda ubijen u izraelskom napadu u Libanu koji je ciljao visokog zvaničnika Hezbolaha Hašema Safijdina, ali druge vesti sugerišu da je možda doživeo srčani udar ili da ga iranske vlasti ispituju kao osumnjičenog za špijunažu, navodi IRNA.

Snimak prikazuje Kanija na sahrani generala Abasa Nilforušana iz iranske Iranske revolucionarne garde u iračkom gradu Karbala koji je ubijen u izraelskom vazdušnom napadu zajedno sa vodjom Hezbolaha Hasanom Nasralahom 27. septembra.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: