Svet 0

14.10.2024.

23:14

Putin doneo odluku: Povlače se

Ambasada Rusije u Norveškoj smanjuje svoje diplomatsko osoblje na zahtev norveške strane u konzularnom odeljenju, saopštila je danas ruska diplomatska misija.

Izvor: Tanjug

Putin doneo odluku: Povlače se
EPA/Sofia Sandureskaya

Podeli:

Ambasada je pojasnila da preduzima mere za održavanje konzularnog prijema za sve vrste usluga bez otkazivanja prijava građana koji planiraju da posete konzularno odeljenje u bliskoj budućnosti.

"Istovremeno, biće ograničene mogućnosti konzularnog odeljenja da organizuje konzularne prijeme na licu mesta, individualne usluge kod kuće (za ugrožene grupe stanovništva) i proširi vreme prijema posetilaca u pretprazničnom prolećnom periodu", dodala je diplomatska misija.

Ambasada preporučuje pažljivo praćenje perioda važenja međunarodnih pasoša i podnošenje zahteva za njihovu razmenu unapred. Generalni konzulati Rusije na Svalbardu i Kirkenesu najavili su obustavu konzularnog prijema do daljnjeg.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

14 h

Podeli: