Svet 0

14.10.2024.

20:38

Netanjahu ponovio poziv da UNIFIL napusti borbene zone u Libanu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio je danas optužbe da su izraelske trupe namerno gađale mirovnjake UN u Libanu (UNIFIL), rekavši da je u pitanju "apsolutna laž" i ponovio poziv da mirovnjaci UN što pre napuste borbene zone.

Izvor: Tanjug

Netanjahu ponovio poziv da UNIFIL napusti borbene zone u Libanu
Profimedia/Fatih Aktas / Anadolu

Podeli:

Netanjahu je rekao i da izraelska vojska radi sve što može da izbegne da nanese štetu osoblju UNIFIL-a, dok gađa Hezbolah, preneo je Rojters.

"Ipak, najbolji način da se osigura bezbednost članova UNIFIL-a je da prate izraelski zahtev i privremeno se sklone", rekao je Netanjahu.

Govoreći o Hezbolahu, Netanjahu je poručio da će Izrael gađati tu militantu grupu "svuda u Libanu, pa i u Bejrutu".

"Vodimo tešku kampanju... nastavićemo da se borimo. Praćamo bolne cene. Nastavićemo da gađamo Hezbolah u svim delovima Libana - čak i u Bejrutu", rekao je Netanjahu.

Izraelski premijer je rekao juče da "teroristi Hezbolaha u Libanu koriste UNIFIL kao ljudski štit".

Pročitajte i: 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

12 h

Podeli: