Svet 0

14.10.2024.

20:00

Pucnjava kod Johanesburga: Najmanje 7 osoba poginulo VIDEO

Najmanje sedam osoba poginulo je u pucnjavi južno od Johanesburga u Južnoj Africi, a dve osobe, među kojima je i jednogodišnji dečak i dalje se nalaze u kritičnom stanju, objavio je danas južnoafrički portal Eyewitness news.

Izvor: Tanjug

Pucnjava kod Johanesburga: Najmanje 7 osoba poginulo VIDEO
Profimedia

Podeli:

+Navodi se da se pucnjava dogodila u nedelju u ranim jutarnjim satima i da se vlasnik kafane najpre posvađao sa stalnim gostom u vezi sa vremenom zatvaranja objekta, a da ga je zatim pratio do njegove kuće na farmi Orindž gde je otvorio vatru i ubio sedam osoba.

Policija je saopštila da istražuje ubistvo na Orindž farmi. To je treća masovna pucnjava u Južnoj Africi za manje od dvadeset dana nakon što je u dve odvojene pucnjave 27. septembra ubijeno 17 osoba, uključujući 15 žena, u dve kuće u istoj ulici u gradu Lusikisiki na jugoistoku Južne Afrike.

Južna Afrika, zemlja sa 62 miliona stanovnika, ima jednu od najvećih stopa ubistava na svetu. Prema zvaničnim podacima, u Južnoj Africi zabeležena su 12.734 ubistva tokom prvih šest meseci ove godine, što je u proseku više od 70 dnevno.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

11 h

Podeli: