Svet 3

14.10.2024.

20:22

Totalna katastrofa: Rusija izgubila deo teritorije?

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je sastanak Štaba vrhovnog komandanta, a ključne teme bile su bitke na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu, kao i ruski pokušaji probijanja odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Kurščini.

Izvor: Tanjug

Totalna katastrofa: Rusija izgubila deo teritorije?
Profimedia

Podeli:

"Dobio sam izveštaj komandanta Oružanih snaga Oleksandra Sirskog o operativnoj situaciji. Sada se aktivna dejstva odvijaju po celoj dužini fronta, ali su borbe posebno žestoke na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu. Već peti dan Rusi pokušavaju da probiju našu odbranu u Kursku. Momci se drže i uzvraćaju napad", naveo je Zelenski na Telegramu, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, na sednici štaba objavljena je i analiza specijalnih službi.

"Urađena je detaljna analiza Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane i Spoljne obaveštajne službe (SZR) o tome ko tačno pomaže Rusiji da vodi svoj agresorski rat protiv Ukrajine, vojno, ekonomski, politički, otvoreno i tajno, i koje korake mi i naši partneri treba da preduzmemo, da oslabimo ove zločinačke saveze", naglasio je Zelenski.

Kako je naveo, saslušan je i izveštaj Ministarstva odbrane o ugovaranju za tekući i naredni period, u vezi sa ulaganjima ključnih partnera u ukrajinsku odbrambenu industriju.

Prema podacima Generalštaba, od početka dana na frontu je bilo 107 borbenih okršaja, a većina ruskih napada izvedena je na pravcu Kurahov i Liman, podseća ukrajinska agencija.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

11 h

Podeli: