Svet 0

14.10.2024.

17:35

Alarmi, puca širom zemlje: Padaju rakete VIDEO

Pripadnici Hezbolaha pokrenuli su novi talas napada na Izrael, a mediji u ovoj zemlji javljaju da su se sirene oglasile širom čitavog područja centralnog Izraela.

Izvor: Klix.ba

Alarmi, puca širom zemlje: Padaju rakete VIDEO
Shutterstock/zef art

Podeli:

Kako javljaju izraelski mediji, sirene su se oglasile u ukupno 182 oblasti u Izraelu, a izraelska vojska je pokušala da presretne nekoliko raketa koje su ispaljene iz Libana.

Za sada nema informacija o tome da li su rakete prouzrokovale štetu.

"Alarmi su se oglasili u Tel Avivu i na preko 180 lokacija širom centralnog Izraela. IDF je potvrdila da su rakete dolazile iz Libana", navodi se u saopštenju.

Snage Hezbolaha su od ranog jutra pokrenule seriju napada na vojnu infrastrukturu u Izraelu. Izraelski zvaničnici i dalje istražuju napad u nedelju, u kojem je povređeno više od 70 vojnika u napadu Hezbolaha na kasarnu izraelske vojske na Golanskoj visoravni.

Izraelsko vazduhoplovstvo je ovom prilikom navelo da će proširiti područja upozorenja, što znači da će narednih dana u Izraelu biti znatno više sirena upozorenja. Prema izraelskoj vojsci, do sada je na Izrael ispaljeno više od 1.200 dronova.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

9 h

Podeli: