Svet 0

14.10.2024.

15:59

"Kad god se suoče sa silom, Putin se povlači"

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Andrij Sibiha je demantovao informaciju koju je objavilo više stranih medija o navodnoj spremnosti Ukrajine da učini, kako je naveo, "neprihvatljive teritorijalne ustupke agresoru".

Izvor: Tanjug

"Kad god se suoče sa silom, Putin se povlači"
Profimedia

Podeli:

Kako je saopštila pres-služba Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, Sibiha je tokom onlajn učešća na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova EU istakao nedostatak alternative Formuli mira i principu "nema odluka o Ukrajini bez Ukrajine".

On je takođe informisao evropske kolege o daljem radu na promociji Formule mira na putu do drugog samita mira, detaljno je govorio o tome kako će "Plan pobede", koji je predstavio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski postati sredstvo za praktičnu primenu Formule mira "u cilju postizanja zajedničkog cilja za Ukrajinu i EU: "sveobuhvatan, pravedan i trajni mir", prenosi Interfaks Ukrajina.

Sibiha je takođe ponovio poziv na ukidanje ograničenja Ukrajini na upotrebu dalekometnog oružja protiv legitimnih vojnih ciljeva na teritoriji Rusije, a takođe je pozvao da se donese odluka o upotrebi protivvazdušnih sposobnosti Ukrajine da obara ruske rakete i dronove na ukrajinskom nebu.

"Ukrajina koristi svoje pravo na samoodbranu prema članu 51 Povelje UN. Kad god se Rusi suoče sa silom, oni se povlače, (ruski predsednik Vladimir) Putin se povlači. Kada se osećaju slabi, oni napreduju. Moramo pokazati kolektivnu evropsku snagu ako želimo da odgurnuti rusku pretnju od Evrope", poručio je ukrajinski ministar.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: