Svet 24

14.10.2024.

14:01

F-16 je krenuo u lov; R.I.P. Su-34

Jedan od moskovskih borbenih aviona oborile su ukrajinske snage, navodi vojni bloger koji ima veze sa ruskim vazduhoplovstvom.

Izvor: Njuzvik

F-16 je krenuo u lov; R.I.P. Su-34
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

Drugi promoskovski vojni bloger je rekao da je oboren ruski Su-34 i da ga je oborio F-16, koji je Ukrajini isporučio Zapad.

Kako prenosi Njuzvik, ni jedan od ta dva izveštaja nije nezavisno potvrđen, iako je taj portal kontaktirai i rusko i ukrajinsko ministarstvo odbrane.

Telegram kanal Fighterbomber objavio je u subotu poruku koja je izgledala kao počast izgubljenom borbenom avionu Su-34.

Pored slike supersoničnog lovačkog bombardera srednjeg dometa, koji je bio oslonac ruske avijacije u ratu protiv Ukrajine, pisalo je "zemlja je nebo, braćo".

Promoskovski Telegram kanal VDV takođe je podelio je objavu i dodao više detalja o obaranju Su-34.

"Hitno!!! Naš Su-34 je oboren. Posada je poginula", navodi se i dodaje da je letelicu "očigledno oborio F-16, koji se nalazio iznad teritorije pod kontrolom neprijatelja".

Takođe se navodi da je avion oboren tokom pada vazdušne bombe "otprilike 50 km (30 milja) od linije fronta", bez navođenja detalja odakle je dobio informaciju.

"Uskoro će biti još takvih gubitaka. NATO je poslao F-16 u lov“, dodaje se, “kao rezultat toga, gubici naše pešadije će se povećati".

I proukrajinski korisnici društvenih mreža brzo su naveli da je oboren ruski borbeni avion i da je možda umešan i avion američke proizvodnje koji je isporučen Ukrajini.

"Ruski kanali već tvrde da je F-16 oborio ruski borbeni avion", objavio je NOEL.

“F-16 obara ruski SU-34. Upravo zbog toga su F-16 u Ukrajini. Za sada su to potvrdili samo ruski izvori - čekamo", napisao je Jirgen Nauditt.

Novinar Juan Mekdonald napisao je "odlična vest ako je istinita". Pored slike glumca Toma Kruza u filmu Top Gun, on je objavio: "F-16 je u subotu popodne obarao ruske Su-34 vredne 40.000.000 dolara iznad Ukrajine. Prokleti sine".

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

21 h

Podeli: