Svet 2

14.10.2024.

16:12

Crnomorska flota je isprašena; "Zapamtite ovaj dan" VIDEO

Prema rečima Dmitra Pletenčuka, portparola Ratne mornarice Oružanih snaga Ukrajine, ruska mornarica je izgubila sposobnost da utiče na tok neprijateljstava u Ukrajini.

Izvor: Ukrajinska pravda

Crnomorska flota je isprašena; "Zapamtite ovaj dan" VIDEO
EPA/SERGEI ILNITSKY

Podeli:

Pletenčuk je za ukrajinske medije izjavio da, bez obzira na stepen pripravnosti i broj jedinica, ruske pomorkse flote više ne mogu da utiču na tok neprijateljstava.

"Iako bi neke jedinice (ruske) mogle da se prebace unutrašnjim vodama, to neće učiniti, jer ne mogu da podrže čak ni jedinice koje imaju u Crnom moru, u Crnomorskoj floti, koja je faktički paralizovana u Azovsko-crnomorskom region", rekao je on.

"Što se tiče drugih jedinica, kao što su, na primer, u Mediteranu, oni takođe ne mogu da stignu odande doovde", dodao je on.

Podsetimo, prema podacima ukrajinskih medija poslednji ruski pomorski patrolni brod napustio je Krim krajem jula ove godine, a viceadmiral Aleksij Neižpapa, šef ukrajinske mornarice, rekao je da je Rusija bila prinuđena da vrati skoro sve svoje borbeno spremne ratne brodove iz Crnomorske flote.               

"Poslednji patrolni brod Crnomorske flote Ruske Federacije upravo juri sa našeg Krima. Zapamtite ovaj dan" rekao je portparol mornarice Dmitro Pletenčuk na Fejsbuku krajem jula.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: