Svet 1

14.10.2024.

13:37

U Kremlju besni: "Eskalacija"

Vežbe nuklearnih snaga NATO u sadašnjim uslovima rata u Ukrajini ne dovode ni do čega drugog nego do eskalacije tenzija, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

U Kremlju besni: "Eskalacija"
Shutterstock/Eugene_Photo

Podeli:

Komentarišući odnos Ruske Federacije prema nuklearnoj vežbi NATO-a u severnoj Evropi "Steadfast Noon", koja počinje danas uz učešće do 60 vojnih aviona i 2.000 vojnika iz 13 država saveza, Peskov je novinarima rekao da u uslovima žestokih sukoba koji se vode u Ukrajini, takve vežbe dovode samo "do dalje eskalacije tenzija".

Kako je prenela RIA Novosti, Peskov je odgovorio na optužbe o pretnji NATO-u iz Rusije.

"Govoriti o pretnji NATO-u od Rusije je pogrešno i nelogično", rekao je Peskov.

Peskov je naveo da je svemir jedina oblast interakcije između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

"Svemir je i dalje jedina oblast u kojoj je očuvana nezamisliva interakcija specijalizovanih agencija Rusije i Sjedinjenih Država", izjavio je portparol ruskog predsednika, povodom probnog lansiranja svemirske letelice "Staršip", u vlasništvu kompanije SpejsEks američkog biznismena Elona Maska, koja se kreira za letove na Mesec i Mars.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

22 h

Podeli: