Svet 1

14.10.2024.

15:02

"Još jedan bezobrazluk Amerikanaca"; Medvedev zagrmeo: "Amerika je u ratu sa Rusijom"

Sjedinjene Američke Države vode praktično rat u punom obimu sa Rusijom i žele Moskvi strateški poraz, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Izvor: Tanjug

"Još jedan bezobrazluk Amerikanaca"; Medvedev zagrmeo: "Amerika je u ratu sa Rusijom"
EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA/ SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE / POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

On je to izjavio komentarišući reči američkog predsednika Džozefa Bajdena da su SAD spremne za pregovore sa Rusijom, Kinom i Severnom Korejom o smanjenju nuklearnog naoružanja bez preduslova.

"Bajden je, da bi pomogao svom bezumnom štićeniku, rekao da je spreman na pregovore o smanjenju strateških nuklearnih snaga bez preduslova. Još jedan bezobrazluk Amerikanaca. Razmislite o tome: SAD vode gotovo pun (a nikako hibridni) rat sa nama i žele našoj zemlji strateški poraz. Dakle, pregovori na temu START sa Amerikom nisu ništa korisniji od pregovora o primirju sa Hitlerom 1945. godine", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

Bajden je ranije rekao da svet treba da teži potpunom eliminisanju nuklearnog arsenala, a takođe je potvrdio spremnost SAD da pregovaraju sa Rusijom, Kinom i Severnom Korejom u ovom pravcu.

Međutim, kako navodi ruska agencija, Bajden je "prećutao" značajne troškove američke vlade na razvoj i jačanje sopstvene nuklearne trijade.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

23 h

Podeli: