Svet 1

14.10.2024.

16:29

Tramp najavio haos? "Ludaci..."

Američki republikanski predsednički kandidat Donald Tramp nije isključio mogućost korišćnja pripadnika Nacionalne garde ili vojske za borbu protiv radikalnih levičarskih snaga tokom novembarskih izbora.

Izvor: Sputnjik

Tramp najavio haos? "Ludaci..."
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik, File

Podeli:

"(U SAD) imamo veoma loše ljude, bolesne ljude – levičarske ludake. I mislim da sa njima vrlo lako može izaći na kraj Nacionalna garda ili, ako je zaista potrebno, vojska", rekao je bivši predsednik u intervjuu za "Foks njuz", odgovarajući na pitanje kako će, po njegovom mišljenju, proći izbori i da li će tog dana biti "haosa".

Možda vas zanima

Tramp je takođe primetio da su unutrašnji neprijatelji opasniji od spoljnih pretnji.

"Unutrašnji neprijatelj je, po mom mišljenju, opasniji od Kine, Rusije i svih ovih zemalja", dodao je on.

Reagujući na Trampovu izjavu, štab njegovog protivkandidata Kamale Haris saopštio je da Tramp predlaže "nešto opasno" i da bi njegov povratak na mesto predsednika "jednostavno predstavljao rizik koji Amerikanci ne mogu sebi da priušte".

Možda vas zanima

Svet

Donalde, gotov si

Među verovatnim glasačima na predstojećim američkim izborima u novembru, demokrata Kamala Haris vodi sa 50 odsto glasova, u odnosu na 48 odsto za republikanca Donalda Trampa, pokazala je anketa Ej-Bi-Si (ABC) njuz/Ipsos.

20:15

13.10.2024.

23 h

Svet

Ukrajina "na kocki": Ako Tramp pobedi nestaće?

U svetlu novih saznanja o navodnoj bliskoj vezi između Donalda Trumpa i Vladimira Putina, o kojoj je pisao u svojoj novoj knjizi novinar koji je razotkrio Votergejt, Bob Vudvord, evropske vlade izražavaju zabrinutost zbog budućnosti Ukrajine.

12:30

12.10.2024.

2 d

Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama biće održani 5. novembra. Tramp i Harisova će se boriti za mesto šefa države.

Tramp je bio 45. američki predsednik i bio je na funkciji od 2017-2021. godine.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: