Svet 14

14.10.2024.

9:48

Šok: Puklo je duboko u Rusiji; Gori "Tu-134" VIDEO

Ukrajinska glavna vojno-obaveštajna agencija GUR objavila da je na ruskom vojnom aerodromu "Orenburg-2" zapaljen Tu-134.

Izvor: Kurir, Kijev independent

Šok: Puklo je duboko u Rusiji; Gori "Tu-134" VIDEO
Shutterstock/eskystudio

Podeli:

Glavni obaveštajni direktorat (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine saopštio je da je u noći 13. oktobra zapaljen ruski vojni transportni avion Tu-134 koji je nalazio na aerodromu u Orenburškoj oblasti.

"Taj sovjetski avion koriste, pre svega, za prevoz vođstva ruskog Ministarstva odbrane",  navedeno je iz GUR, prenosi Kijev indipendent.

Prema navodima ukrajinskih vojnih obaveštajaca, avion je pripadao 117. puku vojne transportne avijacije ruskih vazduhoplovnih snaga, a izgoreo je na pisti vojnog aerodroma "Orenburg-2".

Taj aerodrom se nalazi na šest kilometara jugozapadno od ruskog grada Orenburg, koji je oko 1.250 kilometara udaljen od linije fronta u Ukrajini, ali i 90 kilometara severno od granice Rusije sa Kazahstanom.

Navodi se da je HUR objavio snkmak paljevine, ali nije direktno preuzeo odgovornost.

"Svaki zločin protiv ukrajinskog naroda biće kažnjen na odgovarajući način", zaključuje se u saopštenju HUR.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

17 h

Podeli: