Svet 1

14.10.2024.

15:31

Uživo Rusi "melju"; Totalno uništenje

Rat u Ukrajini – 964. dan.

Izvor: B92.net

Rusi "melju"; Totalno uništenje
Shutterstock/kingma photos

Podeli:

Nastavljaju se žestoke borbe na frontu. Rusi su devet puta granatirali pogranične teritorije i naselja Sumske oblasti.

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči demantovao je navode da je Iran slao balističke rakete Rusiji za rat u Ukrajini.

  • Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite u blogu UŽIVO na b92.net

Uživo

15:02

"Još jedan bezobrazluk Amerikanaca"; Medvedev zagrmeo: "Amerika je u ratu sa Rusijom"

Sjedinjene Američke Države vode praktično rat u punom obimu sa Rusijom i žele Moskvi strateški poraz, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

14:20

Napad na Odesu, jedna osoba poginula, osmoro ranjenih

Jedna osoba je poginula, a najmanje osam je povređeno u današnjem ruskom raketnom napadu na ukrajinsku crnomorsku luku Odesa, saopštio je zamenik premijera Aleksij Kuleba.

"Rusija je danas ponovo bombardovala luku Odesa. U napadu je jedna osoba poginula, još osam je povređeno. Svi civili", napisao je Kuleba na Telegramu, prenosi ukrajinski Interfaks.

On je naveo da je najmanje dvoje povređenih u teškom stanju. Prema njegovim rečima, brod za suvi teret OPTIMA koji je plovio pod zastavom Palaua pretrpeo je višestruka oštećenja.

13:37

U Kremlju besni: "Eskalacija"

Vežbe nuklearnih snaga NATO u sadašnjim uslovima rata u Ukrajini ne dovode ni do čega drugog nego do eskalacije tenzija, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

12:30

Zelenski: Jedan od proizvodnih pogona naše odbrambene industrije koji igra važnu ulogu u ukrajinskoj borbi

12:13

Rusi: Oslobođeno

Oružane snage Rusije (OS) saopštile su danas da su preuzele kontrolu nad selom Levadne u Zaporožškoj oblasti.

"Jedinice grupe trupa Istok oslobodile su selo Levadno u oblasti Zaporožja i zauzele povoljnije položaje", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Dodaje se da su tri brigade ukrajinske vojske poražene u ljudstvu i tehnici u Dobrovolju u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i u Temirovki u Zaporoškoj oblasti, prenosi Izvestija.

11:28

EU će ulagati u vojno-industrijski kompleks u Ukrajini

Evropska unija menja pristup vojnoj pomoći Ukrajini i prelazi na ulaganja u vojno-industrijski kompleks u toj zemlji, u kome će se proizvoditi rakete, dronovi i drugo oružje dugog dometa.

Posvećenost EU od 440 miliona dolara za podršku ukrajinskoj odbrambenoj industriji "označava značajan pomak" u pristupu bloka ratu, a takođe otkriva nedostatke njenog odbrambenog sektora u proizvodnji oružja i municije, dok se Evropljani bore da održe korak sa potražnjom, objavila je ukrajinska agencija Unian, pozivajući se na Vašington post.

EU ne može da proizvede svo oružje i municiju potrebno Oružanim snagama Ukrajine, zbog čega prelazi na ulaganja u ukrajinski vojno-industrijski kompleks.

11:21

Otkriveno skladište municije

Pomorska pešadija ruske Tihookeanske flote je prilikom čišćenja položaja jugozapadno od Ugledara otkrila skrovište municije koju su ostavili ukrajinski vojnici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

22 h

Podeli: