Svet 0

14.10.2024.

10:09

Uživo Gori na frontu; Granatiran Belgorod

Rat u Ukrajini – 964. dan.

Izvor: B92.net

Gori na frontu; Granatiran Belgorod
Shutterstock/Anelo

Podeli:

Nastavljaju se žestoke borbe na frontu. Rusi su devet puta granatirali pogranične teritorije i naselja Sumske oblasti.

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči demantovao je navode da je Iran slao balističke rakete Rusiji za rat u Ukrajini.

  • Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite u blogu UŽIVO na b92.net

Uživo

10:25

Novi neprijatelj je na frontu; Mali je, leti, ubada i ne može mu niko ništa; Već ima mrtvih

Virus Zapadnog Nila koji prenose komarci predstavlja ozbiljnu pretnju za Ukrajinu, upozorava jedan od visokih zvaničnika te zemlje.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

10:07

Granatiran Belgorod

Jedan civil je ubijen, a dva pripadnika ruske civilne odbrane su ranjena tokom ukrajinskih granatiranja Belgorodske oblasti, izjavio je gubernator te oblasti Vjačeslav Glatkov.

"Na sela Malinovka, Severni, Belovskoe, Krasnoje, Otradnoje, Petrovka, Streletskoe i Ščetinovka ispaljeno je po šest projektila tokom jednog granatiranja i lansirano je deset dronova, od kojih su četiri oborena sistemom PVO. Nažalost, juče su ubijena dva pripadnika ruske civilne odbrane", napisao je Glatkov na svom Telegram kanalu, prenosi agencija RIA Novosti.

10:07

Bajden: SAD su spremne na nuklearne pregovore S Rusijom, Kinom i Severnom Korejom

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je njegova zemlja spremna za pregovore "bez preduslova" sa Rusijom, Kinom i Severnom Korejom kako bi se smanjila nuklearna pretnja u svetu.

Bajden je to rekao u čestitki ovogodišnjim  dobitnicima Nobelove nagrade za mir.

Američki lider je napomenuo da čovečanstvo mora da nastavi da ide napred do dana kada "možemo konačno i zauvek da oslobodimo svet nuklearnog oružja".

08:58

Zelenski upozorio...

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je sinoć na "sve jači savez" između Rusije i Severne Koreje, navodeći da to zahteva snažan odgovor Ukrajine i njenih međunarodnih partnera.

Zelenski je to rekao u sinoćnom video obraćanju nakon što su pojedini mediji objavili da će Severna Koreja verovatno rasporediti redovne trupe u Ukrajini da bi pomogla Rusiji na frontu, preneo je Kijev independent.

"Ovde više nije reč samo o prenošenju oružja, već o prebacivanju ljudi iz Severne Koreje u okupacione vojne snage. U svetlu ove eskalacije, ukrajinskim trupama na frontu je potrebna više podrške", rekao je Zelenski.

08:05

Novi izveštaj: Hiljade mrtvih

08:05

Ruski helikopteri izveli raketne napade na Oružane snage Ukrajine u Kurskoj oblasti

Ruski helikopteri Ka-52M izveli su raketne napade na oklopna vozila i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom delu Kurske oblasti, ciljevi su uništeni, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

08:03

Uništeni su

Odredi bespilotnih letelica grupe „Dnjepar“ Oružanih snaga Rusije na jednom od najtežih delova orehovskog pravca u Zaporoškoj oblasti uništili su FPV dronovima i jurišnim grupama vatrene položaje Oružanih snaga Ukrajine u šumskom pojasu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: