Svet 3

14.10.2024.

19:21

Uživo Panika u Ukrajini; "Svi su poginuli"; Rusi se "sručili" na Odesu

Rat u Ukrajini – 964. dan.

Izvor: B92.net

Panika u Ukrajini; "Svi su poginuli"; Rusi se "sručili" na Odesu
Profimedia

Podeli:

Nastavljaju se žestoke borbe na frontu. Rusi su devet puta granatirali pogranične teritorije i naselja Sumske oblasti.

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči demantovao je navode da je Iran slao balističke rakete Rusiji za rat u Ukrajini.

  • Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite u blogu UŽIVO na b92.net

Uživo

19:21

Snimak sa fronta

18:18

MSP Ukrajine pojačalo bezbednosne mere zbog dojava o bombama

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je danas da je pojačalo bezbednosne mere u nizu diplomatskih predstavništava u inostranstvu zbog anonimnih dojava o bombama.

"Više od šest desetina stranih diplomatskih institucija Ukrajine dobilo je danas anonimna pisma o miniranju zgrada, a ovaj broj nastavlja da raste", saopštila je pres služba Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da je ministar spoljnih poslova Ukrajine Andrij Sibiha naložio da se pojačaju mere bezbednosti u ukrajinskim diplomatskim institucijama. Ministarstvo spoljnih poslova ističe da su diplomate u bliskom kontaktu sa službenicima za sprovođenje zakona i vlastima zemalja domaćina radi bezbednosnih provera tamo gde je to potrebno.

"U izolovanim slučajevima, strane diplomatske institucije morale su da privremeno obustave konzularne usluge građanima, koje su nastavljene odmah po okončanju provera. Izvinjavamo se građanima Ukrajine zbog neprijatnosti. Vaša bezbednost je naš prioritet", navodi se u saopštenju, prenosi Interfaks Ukrajina.

U resoru su takođe naglasili da masovni talas anonimnih dojava o miniranju nije uticao na aktivnosti diplomatskog sistema Ukrajine i stranih diplomatskih institucija.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je u kontaktu sa policijskim i obaveštajnim agencijama Ukrajine, stranim partnerima i radi na rasvetljavanju okolnosti i ciljeva koordinisanog talasa anonimnih pretnji i njegovih organizatora, zaključuje se u saopštenju.

17:46

Rusi izveli raketni napad

Ruska vojska izvela je raketni napad luku u Odesi i tom prilikom likvidirala strane oficire, izjavio je koordinator nikolajevskog proruskog gerilskog pokreta Sergej Lebedjev.

"Na sastanku koji se održavao u luci u Odesi prisustvovali su strani oficiri koji su razgovarali na engleskom jeziku. Svi su poginuli“, rekao je on.

Takođe je rekao i da je u raketnom napadu uništena i ukrajinska tehnika i ljudstvo.
 

16:59

Rusi napali; "Svi su poginuli"

Ruska vojska izvela je raketni napad luku u Odesi i tom prilikom likvidirala strane oficire, izjavio je koordinator nikolajevskog proruskog gerilskog pokreta Sergej Lebedjev.

"Na sastanku koji se održavao u luci u Odesi prisustvovali su strani oficiri koji su razgovarali na engleskom jeziku. Svi su poginuli“, rekao je on.

Takođe je rekao i da je u raketnom napadu uništena i ukrajinska tehnika i ljudstvo.
 

15:02

"Još jedan bezobrazluk Amerikanaca"; Medvedev zagrmeo: "Amerika je u ratu sa Rusijom"

Sjedinjene Američke Države vode praktično rat u punom obimu sa Rusijom i žele Moskvi strateški poraz, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

14:20

Napad na Odesu, jedna osoba poginula, osmoro ranjenih

Jedna osoba je poginula, a najmanje osam je povređeno u današnjem ruskom raketnom napadu na ukrajinsku crnomorsku luku Odesa, saopštio je zamenik premijera Aleksij Kuleba.

"Rusija je danas ponovo bombardovala luku Odesa. U napadu je jedna osoba poginula, još osam je povređeno. Svi civili", napisao je Kuleba na Telegramu, prenosi ukrajinski Interfaks.

On je naveo da je najmanje dvoje povređenih u teškom stanju. Prema njegovim rečima, brod za suvi teret OPTIMA koji je plovio pod zastavom Palaua pretrpeo je višestruka oštećenja.

13:37

U Kremlju besni: "Eskalacija"

Vežbe nuklearnih snaga NATO u sadašnjim uslovima rata u Ukrajini ne dovode ni do čega drugog nego do eskalacije tenzija, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

9 h

Podeli: