Svet 0

14.10.2024.

12:13

Uživo Vojska se probija; "Zauzeto"; Granatiran Belgorod

Rat u Ukrajini – 964. dan.

Izvor: B92.net

Vojska se probija; "Zauzeto"; Granatiran Belgorod
Shutterstock/Dmytro Larin

Podeli:

Nastavljaju se žestoke borbe na frontu. Rusi su devet puta granatirali pogranične teritorije i naselja Sumske oblasti.

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči demantovao je navode da je Iran slao balističke rakete Rusiji za rat u Ukrajini.

  • Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite u blogu UŽIVO na b92.net

Uživo

12:13

Rusi: Oslobođeno

Oružane snage Rusije (OS) saopštile su danas da su preuzele kontrolu nad selom Levadne u Zaporožškoj oblasti.

"Jedinice grupe trupa Istok oslobodile su selo Levadno u oblasti Zaporožja i zauzele povoljnije položaje", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Dodaje se da su tri brigade ukrajinske vojske poražene u ljudstvu i tehnici u Dobrovolju u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i u Temirovki u Zaporoškoj oblasti, prenosi Izvestija.

11:28

EU će ulagati u vojno-industrijski kompleks u Ukrajini

Evropska unija menja pristup vojnoj pomoći Ukrajini i prelazi na ulaganja u vojno-industrijski kompleks u toj zemlji, u kome će se proizvoditi rakete, dronovi i drugo oružje dugog dometa.

Posvećenost EU od 440 miliona dolara za podršku ukrajinskoj odbrambenoj industriji "označava značajan pomak" u pristupu bloka ratu, a takođe otkriva nedostatke njenog odbrambenog sektora u proizvodnji oružja i municije, dok se Evropljani bore da održe korak sa potražnjom, objavila je ukrajinska agencija Unian, pozivajući se na Vašington post.

EU ne može da proizvede svo oružje i municiju potrebno Oružanim snagama Ukrajine, zbog čega prelazi na ulaganja u ukrajinski vojno-industrijski kompleks.

11:21

Otkriveno skladište municije

Pomorska pešadija ruske Tihookeanske flote je prilikom čišćenja položaja jugozapadno od Ugledara otkrila skrovište municije koju su ostavili ukrajinski vojnici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

11:20

Ruske snage napreduju

Ruske snage napredovale su i zauzele nove položaje u selu Kamensko na levoj obali Dnjepra u Zaporoškoj oblasti, izjavio je predsednik komisije Javnog veća Rusije za pitanja suvereniteta i kopredsednik Koordinacionog saveta za integracija novih regiona Vladimir Rogov.

11:20

Rusi, šta bi?

Ruske snage nisu lansirale nijedan dron Šahed noćas, prvi put od kraja avgusta, piše Kijev Independent.

Zatišje je došlo nakon što je Rusija napala Ukrajinu sa više od 1.300 dronova kamikaza Šahed u septembru, lansirajući ih širom zemlje svakodnevno tokom čitavog meseca.

10:25

Novi neprijatelj je na frontu; Mali je, leti, ubada i ne može mu niko ništa; Već ima mrtvih

Virus Zapadnog Nila koji prenose komarci predstavlja ozbiljnu pretnju za Ukrajinu, upozorava jedan od visokih zvaničnika te zemlje.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

10:07

Granatiran Belgorod

Jedan civil je ubijen, a dva pripadnika ruske civilne odbrane su ranjena tokom ukrajinskih granatiranja Belgorodske oblasti, izjavio je gubernator te oblasti Vjačeslav Glatkov.

"Na sela Malinovka, Severni, Belovskoe, Krasnoje, Otradnoje, Petrovka, Streletskoe i Ščetinovka ispaljeno je po šest projektila tokom jednog granatiranja i lansirano je deset dronova, od kojih su četiri oborena sistemom PVO. Nažalost, juče su ubijena dva pripadnika ruske civilne odbrane", napisao je Glatkov na svom Telegram kanalu, prenosi agencija RIA Novosti.

10:07

Bajden: SAD su spremne na nuklearne pregovore S Rusijom, Kinom i Severnom Korejom

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je njegova zemlja spremna za pregovore "bez preduslova" sa Rusijom, Kinom i Severnom Korejom kako bi se smanjila nuklearna pretnja u svetu.

Bajden je to rekao u čestitki ovogodišnjim  dobitnicima Nobelove nagrade za mir.

Američki lider je napomenuo da čovečanstvo mora da nastavi da ide napred do dana kada "možemo konačno i zauvek da oslobodimo svet nuklearnog oružja".

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

18 h

Podeli: