Svet 0

13.10.2024.

18:16

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

Izvor: Tanjug

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...
Profimedia

Podeli:

Portparol Ministarstva odbrane Severne Koreje izjavio je da vlasti očekuju veći broj dronova iznad prestonice, kao i da je vojsci naloženo da se pripremi za sve scenarije, uključujući sukob, piše Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje optužilo je u petak Južnu Koreju da je poslala dronove u Pjongjang noću ove i prošle nedelje i da taj upad zahteva povratnu akciju. Severnokorejska zvaničnica i sestra lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, upozorila je Seul na ''užasnu katastrofu'' ukoliko južnokorejski dronovi budu preletali preko teritorije Severa.

Ona je takođe kritikovala južnokorejsku vojsku zbog odgovora na tvrdnju Severne Koreje da su južnokorejski dronovi preleteli iznad Pjongjanga.

''Činjenica da su dronovi nosili letke je srž ozbiljnosti nedavnog incidenta“, rekla je Kim, pozivajući se na letke sa navodima protiv Severne Koreje.

Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man, File

Kim je istakla da krivica pada na južnokorejsku vojsku, ukoliko nije uspela da identifikuje dronove koje je poslala nevladina organizacija koja prelazi granicu.

Zajednički generalštab Južne Koreje saopštio je da ne može da potvrdi optužbe Severne Koreje Severna Koreja od maja ispušta hiljade balona sa smećem na jug, pogoršavajući tenzije između dve zemlje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: