Svet 0

13.10.2024.

9:40

Uživo Napad dronovima na Rusiju; Aktivirana PVO; Ukrajinci postavili zasedu

Rat u Ukrajini ušao je u 963. dan.

Izvor: B92.net

Napad dronovima na Rusiju; Aktivirana PVO; Ukrajinci postavili zasedu
Profimedia

Podeli:

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tokom noći 13 bespilotnih letelica iznad Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Kada je režim u Kijevu pokušao da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 13 ukrajinskih bespilotnih letelica", navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

  • Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU.

Uživo

09:39

Rusi prodrli kroz minsko polje

Pripadnici posebnog inženjerijskog bataljona grupe "Zapad" su na kupjanskom delu fronta napravili prolaz kroz neprijateljska minska polja za dalje napredovanje pešadije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

08:20

Ukrajinska novinarka proglašena mrtvom

Ukrajinska novinarka Viktorija Roščina (27), koja je nestala avgusta 2023. godine, u delu države koji su okupirale ruske snage, proglašena je mrtvom.

Ove nedelje, otac novinarke je dobio kratko pismo od Ministarstva odbrane u Moskvi u kojem ga obaveštava da je Viktorija mrtva.

U dokumentu se navodi da će njeno telo biti vraćeno u jednoj od razmena koje su organizovale Rusija i Ukrajina za vojnike poginule na bojnom polju.

08:19

Dve osobe poginule u granatiranju Donjecka

Dve osobe su poginule, a još 12 je povređeno, uključujući dvoje dece, u posledicama granatiranja Oružanih snaga Ukrajine u ruskoj Donjeckoj Narodnoj Republici(DNR), saopštavaju lokalne vlasti.

Precizira se da su pogođena deca rođena 2012. i 2015. godine i da je oštećeno 28 stambenih objekata i četiri automobila.

Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine navodi da je zabeleženo da je ukupno 70 municije ukrajinskih militanata ispaljeno širom teritorije DNR.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: