Svet 17

12.10.2024.

19:10

Uživo Direktan pogodak; Sve je uništeno; Ukrajinski vojnici likvidirani

Rat u Ukrajini – 962. dan. Ruske snage granatirale su ukrajinske položaje u Hersonu, usled čega je izbio požar u skladištima i na mestu otvorenog skladišta proizvodnog otpada, izvestio je šef MBA Roman Mročko.

Izvor: B92.net

Direktan pogodak; Sve je uništeno; Ukrajinski vojnici likvidirani
B92.net

Podeli:

  • Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

19:07

Direktan pogodak
Rušenje mosta u selu Elizovetovka na privremeno okupiranoj teritoriji DNR.

18:18

Napad na Harkov

Dve osobe su stradale, a devet ih je povređeno u ruskom granatiranju Harkova, saopštio je načelnik Harkovske oblasne vojne uprave Oleg Sinegubov.

18:18

Rjabkov: Rad nuklearne petorke nikada nije prestao

Rad Rusije, Kine, Velike Britanije, SAD i Francuske, zemalja koje poseduju nuklearno oružje, u formatu "nuklearne petorke" nikada nije prestao, a očekuju se i kontakti na radnom nivou, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov.

"Ovo je zatvoren radni format, ovde nema elementa vanrednog stanja ili senzacionalizma, rad 'nuklearne petorke' nije prestajao", rekao je Rjabkov.

Rjabakov je ranije najavio da će u naredne dve nedelje u Njujorku biti održan sledeći sastanak u ovom formatu i to na marginama sastanaka Prvog komiteta Generalne skupštine UN.

"To će biti radni format", rekao je Rjabkov, napomenuvši da su ti "događaji koji nisu javnog karaktera".

17:35

Masovna mobilizacija

Mobilizacija se u Ukrajini sprovodi u svakoj mogućoj prilici. Tako su sinoć masovno mobilisani Kijevljani koji su izašli iz Dvorane sporta posle završenog koncerta grupe "Elzin okean“.

Vojna policija je proveravala dokumenta građanima a mnoge od njih završili su u policijskim vozilima. Slično je bilo i u nekoliko restorana u Harkovu.
 

15:51

Špigl: Ukrajina neće moći da se dogovori s Rusijom bez ustupaka

U Ukrajini su počeli da razgovaraju o scenariju za okončanje sukoba, po kome će Kijev odustati od svog oštrog stava o povratku izgubljenih teritorija, piše Špigl, pozivajući se na visokog kijevskog zvaničnika.

Prema rečima zvaničnika, biće nemoguće postići kraj sukoba bez ustupaka Moskvi. On je istakao da bi ovaj dogovor trebalo da bude koristan i za Rusiju.

Sagovornik Špigla je takođe nagovestio da će, bez obzira na to ko postane sledeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država, pomoć Zapada Ukrajini opadati, pojašnjava Gazeta.ru.

15:50

Evakuisana deca

Pripadnici reda iz jedinice "Beli anđeo" evakuisali su još šest porodica sa 12 dece uzrasta od četiri do 16 godina iz Krasnopoljske zajednice Sumske oblasti.

Zjednica Krasnopolj nalazi se u blizini granice sa Rusijom i stalno pati od neprijateljskog granatiranja

15:27

Rusi digli lovce Su-35

Ruski lovci Su-35S VKS vršili su vazdušne patrole u ​​pograničnim oblastima Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Piloti višenamenskih lovaca ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) sa kontrolisanim vektorom potiska Su-35 izvršili su zakazane patrole u ​​pograničnim oblastima Kurske oblasti", navodi se u izveštaju.

13:45

Spaljeni ruski položaji

12:27

Ubijena tri civila

U ruskom granatiranju Donjecke oblasti tokom protekle noći ubijena su tri civila, saopštio je načelnik Donjecke oblasne vojne uprave (OVA) Vadim Filaškin.

12:26

NATO sazvao sastanak – sprema se odgovor Rusiji

Ministri odbrane NATO-a sastaće se sledeće nedelje kako bi preispitali decenijama staru politiku Alijanse prema Rusiji, kao odgovor na pretnju koju predstavlja Kremlj, prenosi Politiko.

Opširnije pročitajte OVDE.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: