Svet 9

12.10.2024.

11:20

Uživo Besni rat; Rusi podigli helikoptere; Uništeni su

Rat u Ukrajini – 962. dan.

Izvor: B92.net

Besni rat; Rusi podigli helikoptere; Uništeni su
Profimedia

Podeli:

Ruske snage granatirale su ukrajinske položaje u Hersonu, usled čega je izbio požar u skladištima i na mestu otvorenog skladišta proizvodnog otpada, izvestio je šef MBA Roman Mročko.

  • Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

11:59

Rusi bombardovali; Poginule dve osobe

Dve osobe su poginule, a 12 povređeno nakon što su ruske oružane snage gađale vođenim vazdušnim bombama grad Kupjansk u oblasti Harkov, saopštila je danas policija Harkovske oblasti na Telegramu.

"Ruska vojska je u petak bacila na grad 13 protivtenkovskih projektila, od kojih su dve bile avio-bombe ODAB-1500. Poginuli su muškarac i žena. Povredjeno je 12 ljudi", navodi se u saopštenju.

11:19

Rusi helikopterom uništili ukrajinske položaje

Posada ruskih helikoptera Mi-28NM je raketama vazduh-zemlja uništila položaj ukrajinske vojske u pograničnoj Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, likvidirani su ukrajinski vojnici, a uništena je i oklopna vojna tehnika.
 

09:53

Mobilizacija u Ukrajini

08:49

Rusi zauzimaju Deržinska

Ruske jurišne jedinice nastavljaju sa operacijom zauzimanja grada Deržinska u Donjeckoj Narodnoj Republici, trenutno artiljerija izvodi napade po mestima gde je utvrđena ukrajinska odbrana.

Takođe, pronađeno je i ukrajinsko skladište oružja i municije usled čega je zatražena pomoć avijacije kako bi se izveo napad na te objekte.

08:30

Napad u Vovčansku

07:58

Džonson: Nemam "apetita" za dalje finansiranje Ukrajine

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson izjavio je danas da "nema apetita" da nastavi da finansira Ukrajinu.

Kako prenosi Ukrinform, on je to izjavio u intervjuu za Pančbol njuz (Punćbowl News) .

"Nemam apetita za dalje finansiranje Ukrajine i nadam se da to nije neophodno. Ako predsednik (Donald) Tramp pobedi, verujem da on zapravo može da privede kraju taj sukob", rekao je Džonson.

07:57

Nemačka šalje veliku pomoć Ukrajini

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je juče da će ta zemlja sa svojim partnerima do kraja godine obezbediti 1,4 milijarde evra iz paketa pomoći za podršku ukrajinskim odbrambenim naporima.

"Do kraja godine, uz podršku naših partnera iz Belgije, Danske i Norveške, isporučićemo Ukrajini još jedan paket (pomoći) vredan 1,4 milijarde evra", rekao je Šolc u Berlinu na konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, preneo je Unian.

Taj paket će, naveo je, uključivati sistem navođenja Iris-T, sisteme protivvazdušne odbrane Skinek, protivvazdušne topove Gepard, samohodnu artiljeriju, oklopna vozila, borbene dronove, radare i municiju.

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: