Svet 14

12.10.2024.

15:52

Uživo Rusi digli lovce Su-35; Žestok udar; Spaljeni položaji

Rat u Ukrajini – 962. dan. Ruske snage granatirale su ukrajinske položaje u Hersonu, usled čega je izbio požar u skladištima i na mestu otvorenog skladišta proizvodnog otpada, izvestio je šef MBA Roman Mročko.

Izvor: B92.net

Rusi digli lovce Su-35; Žestok udar; Spaljeni položaji
Shutterstock/aarrows

Podeli:

  • Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

15:51

Špigl: Ukrajina neće moći da se dogovori s Rusijom bez ustupaka

U Ukrajini su počeli da razgovaraju o scenariju za okončanje sukoba, po kome će Kijev odustati od svog oštrog stava o povratku izgubljenih teritorija, piše Špigl, pozivajući se na visokog kijevskog zvaničnika.

Prema rečima zvaničnika, biće nemoguće postići kraj sukoba bez ustupaka Moskvi. On je istakao da bi ovaj dogovor trebalo da bude koristan i za Rusiju.

Sagovornik Špigla je takođe nagovestio da će, bez obzira na to ko postane sledeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država, pomoć Zapada Ukrajini opadati, pojašnjava Gazeta.ru.

15:50

Evakuisana deca

Pripadnici reda iz jedinice "Beli anđeo" evakuisali su još šest porodica sa 12 dece uzrasta od četiri do 16 godina iz Krasnopoljske zajednice Sumske oblasti.

Zjednica Krasnopolj nalazi se u blizini granice sa Rusijom i stalno pati od neprijateljskog granatiranja

15:27

Rusi digli lovce Su-35

Ruski lovci Su-35S VKS vršili su vazdušne patrole u ​​pograničnim oblastima Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Piloti višenamenskih lovaca ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) sa kontrolisanim vektorom potiska Su-35 izvršili su zakazane patrole u ​​pograničnim oblastima Kurske oblasti", navodi se u izveštaju.

13:45

Spaljeni ruski položaji

12:27

Ubijena tri civila

U ruskom granatiranju Donjecke oblasti tokom protekle noći ubijena su tri civila, saopštio je načelnik Donjecke oblasne vojne uprave (OVA) Vadim Filaškin.

12:26

NATO sazvao sastanak – sprema se odgovor Rusiji

Ministri odbrane NATO-a sastaće se sledeće nedelje kako bi preispitali decenijama staru politiku Alijanse prema Rusiji, kao odgovor na pretnju koju predstavlja Kremlj, prenosi Politiko.

Opširnije pročitajte OVDE.

12:24


Ruske jurišne jedinice nastavljaju sa operacijom zauzimanja grada Deržinska u Donjeckoj Narodnoj Republici, trenutno artiljerija izvodi napade po mestima gde je utvrđena ukrajinska odbrana.
 

12:23

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

Jedinice grupe "Sever" nanele su gubitke ukrajinskoj vojsci u Harkovskoj oblasti, snage Kijeva izgubile su do 110 vojnika;

Grupa "Zapad" zauzela je povoljnije položaje i odbila dva kontranpaada ukrajinskih vojnika. U borbama snage Kijeva izgubile su do 465 vojnika i jedan tenk;

Grupa "Dnjepar" je nanela gubitke ukrajinskim snagama u protekla 24 sata. Likvidirano je do 70 vojnika i uništeno je jedno skladište municije;

Ruske raketne snage izvele su noćas napade na ukrajinske energetske objekte i na taj način oštetile ukrajinsku elektromrežu. Takođe, izvedeni su raketni napadi i na položaje ukrajinske vojske i vojnu tehniku.
 

11:59

Rusi bombardovali; Poginule dve osobe

Dve osobe su poginule, a 12 povređeno nakon što su ruske oružane snage gađale vođenim vazdušnim bombama grad Kupjansk u oblasti Harkov, saopštila je danas policija Harkovske oblasti na Telegramu.

"Ruska vojska je u petak bacila na grad 13 protivtenkovskih projektila, od kojih su dve bile avio-bombe ODAB-1500. Poginuli su muškarac i žena. Povredjeno je 12 ljudi", navodi se u saopštenju.

11:19

Rusi helikopterom uništili ukrajinske položaje

Posada ruskih helikoptera Mi-28NM je raketama vazduh-zemlja uništila položaj ukrajinske vojske u pograničnoj Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, likvidirani su ukrajinski vojnici, a uništena je i oklopna vojna tehnika.
 

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: