Svet 11

12.10.2024.

12:22

Uživo Besni rat; Rusi podigli helikoptere; Uništeni su

Rat u Ukrajini – 962. dan. Ruske snage granatirale su ukrajinske položaje u Hersonu, usled čega je izbio požar u skladištima i na mestu otvorenog skladišta proizvodnog otpada, izvestio je šef MBA Roman Mročko.

Izvor: B92.net

Besni rat; Rusi podigli helikoptere; Uništeni su
Profimedia

Podeli:

  • Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

12:27

Ubijena tri civila

U ruskom granatiranju Donjecke oblasti tokom protekle noći ubijena su tri civila, saopštio je načelnik Donjecke oblasne vojne uprave (OVA) Vadim Filaškin.

12:26

NATO sazvao sastanak – sprema se odgovor Rusiji

Ministri odbrane NATO-a sastaće se sledeće nedelje kako bi preispitali decenijama staru politiku Alijanse prema Rusiji, kao odgovor na pretnju koju predstavlja Kremlj, prenosi Politiko.

Opširnije pročitajte OVDE.

12:24


Ruske jurišne jedinice nastavljaju sa operacijom zauzimanja grada Deržinska u Donjeckoj Narodnoj Republici, trenutno artiljerija izvodi napade po mestima gde je utvrđena ukrajinska odbrana.
 

12:23

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

Jedinice grupe "Sever" nanele su gubitke ukrajinskoj vojsci u Harkovskoj oblasti, snage Kijeva izgubile su do 110 vojnika;

Grupa "Zapad" zauzela je povoljnije položaje i odbila dva kontranpaada ukrajinskih vojnika. U borbama snage Kijeva izgubile su do 465 vojnika i jedan tenk;

Grupa "Dnjepar" je nanela gubitke ukrajinskim snagama u protekla 24 sata. Likvidirano je do 70 vojnika i uništeno je jedno skladište municije;

Ruske raketne snage izvele su noćas napade na ukrajinske energetske objekte i na taj način oštetile ukrajinsku elektromrežu. Takođe, izvedeni su raketni napadi i na položaje ukrajinske vojske i vojnu tehniku.
 

11:59

Rusi bombardovali; Poginule dve osobe

Dve osobe su poginule, a 12 povređeno nakon što su ruske oružane snage gađale vođenim vazdušnim bombama grad Kupjansk u oblasti Harkov, saopštila je danas policija Harkovske oblasti na Telegramu.

"Ruska vojska je u petak bacila na grad 13 protivtenkovskih projektila, od kojih su dve bile avio-bombe ODAB-1500. Poginuli su muškarac i žena. Povredjeno je 12 ljudi", navodi se u saopštenju.

11:19

Rusi helikopterom uništili ukrajinske položaje

Posada ruskih helikoptera Mi-28NM je raketama vazduh-zemlja uništila položaj ukrajinske vojske u pograničnoj Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, likvidirani su ukrajinski vojnici, a uništena je i oklopna vojna tehnika.
 

09:53

Mobilizacija u Ukrajini

08:49

Rusi zauzimaju Deržinska

Ruske jurišne jedinice nastavljaju sa operacijom zauzimanja grada Deržinska u Donjeckoj Narodnoj Republici, trenutno artiljerija izvodi napade po mestima gde je utvrđena ukrajinska odbrana.

Takođe, pronađeno je i ukrajinsko skladište oružja i municije usled čega je zatražena pomoć avijacije kako bi se izveo napad na te objekte.

08:30

Napad u Vovčansku

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: