Svet 0

11.10.2024.

23:21

U rafineriji nafte iscureo gas: Dvojica radnika poginuli

Dvojica radnika su poginula kada je gas vodonik sulfid iscureo u rafineriji nafte u regionu Hjustona.

Izvor: Tanjug

U rafineriji nafte iscureo gas: Dvojica radnika poginuli
Shutterstock/MR.Zanis

Podeli:

Oni su bili zaposleni u firmi koja kao podizvođač obavlja poslove održavanja u tom postrojenju.

Kako je preneo AP, to je danas rekao direktor Pemeks-a, meksičke državne naftne kompanije koja upravlja tom fabrikom, Viktor Rodrigez. Rodrigez je u obraćanju novinarima u Meksiko Sitiju rekao da su dvojica radnika koji su poginuli "bili u zoni koja je direktno pogođena", i da su doživeli direktan udar gasa.

Meksička sekretarka za energetiku Luz Elena Gonzales je kazala da "više nema rizika" od posledica curenja vodonik sulfida, kao i da se istražuje šta je dovelo do curenja gasa.

Pemeks je ranije u saopštenju naveo da su operacije u dve jedinice rafinerije nafte "proaktivno zaustavljene", u cilju ublažavanja uticaja incidenta. Šerif okruga Haris, Ed Gonzales rekao je da su dva radnika poginula a da je više od 30 radnika prevezeno u bolnice ili zbrinuto na licu mesta nakon curenja vodonik-sulfida u četvrtak u objektu u Dir parku. Imena poginulih i povređenih nisu saopštena.

Gonzales je rekao da je do ispuštanja vodonik sulfida došlo tokom rada na obodu postrojenja, koje je deo grupe postrojenja i rafinerija nafte koja čine Hjuston petrohemijskim srcem zemlje.

Gradonačelnik Dir Parka Džeri Muton je rekao da osim mirisa, nadzor kvaliteta vazduha nije potvrdio da je nakon curenja gasa bilo šta izašlo van objekta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: