Svet 5

11.10.2024.

22:49

Tel Avivom odjekuju sirene: Napadi iz više pravaca VIDEO

Sirene za vazdušni napad oglasile su se večeras u nekoliko gradova severno od Tel Aviva u Izraela, a vojska jevrejska države je saopštila da to ima veze sa "upadom neprijateljske letelice".

Izvor: Beta/ Times of Israel

Tel Avivom odjekuju sirene: Napadi iz više pravaca VIDEO
Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein

Podeli:

Izrael ebeležava praznik Jom Kipur, a sirene su se, prema podacima teritorijalne odbrane, uglavnom začule u Hercliji nešto pre 22:00, odnosno u 19:00 po Griniču.


"Nakon upada neprijateljske letelice, bilo je pokušaja presretanja“, navodi se u saopštenju vojske.

Izraelske odbrambene snage saopštile su potom da je pogođena zgrada u centralnom gradu Hercliji nakon što su dva drona ispaljena iz Libana. Trenutno nema izveštaja o povređenima.

Vojska kaže da su dronovi praćeni od trenutka kada su prešli granicu i da su borbeni avioni uspeli da obore jedan od njih. Nije odmah bilo jasno zašto drugi dron nije presretnut.

IDF nije objavio da li je zgradu pogodio dron ili geleri presretača, ali kažu da je incident pod istragom. Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako dron leti iznad zgrada u gradu.

Nedugo nakon ovog napada, IDF je saopštio da je jedan dron, za koji se veruje da je lansiran iz Sirije, pao na otvoreno tlo i da nema povređenih.
 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: