Svet 0

11.10.2024.

9:50

Orban otkrio imena iz Brisela: Žele da sruše mađarsku vladu

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i lider Evropske narodne partije Manfred Veber nastoje da "sruše suverenističku mađarsku vladu" i zamene je "administracijom u briselskom stilu", izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Izvor: Tanjug

Orban otkrio imena iz Brisela: Žele da sruše mađarsku vladu
Profimedia/Emin Sansar / Anadolu

Podeli:

Orban je za mađarski radio Košut, govoreći o nedavnoj debati u Evropskom parlamentu (EP), pre koje je obavestio poslanike i zvaničnike EU o predsedavanju Mađarske Unijom, da su Fon der Lajen i Veber "ignorisali činjenice, bili puni mržnje i nisu brinuli o Evropi i evropskim stanovnicima", prenosi MTI.

Mađarski premijer tvrdi da je debata bila usmerena na rušenje mađarske vlade i na njeno smenjivanje, kao i da je bilo predviđeno da zamena bude Klara Dobrev iz Partije evropskih socijalista, dok je Evropska narodna partija u vladi želela Stranku Tisa i njenog lidera Petera Mađara.

"Jasno je stavljeno na znanje da žele tu koaliciju", naveo je Orban.

Prema njegovim rečima, i Dobrev i Mađar su spremni da ispune zahteve Brisela da se Mađarska uključi u pružanje vojne pomoći Ukrajini, a podržavaju i migracionu politiku EU.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: