Svet 6

11.10.2024.

8:53

Uživo Gruvaju eksplozije; Napadnuta Odesa, broje se žrtve; Helikopteri u akciji VIDEO

Rat u Ukrajini – 961. dan.

Izvor: B92

Gruvaju eksplozije; Napadnuta Odesa, broje se žrtve; Helikopteri u akciji VIDEO
Profimedia

Podeli:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je London, Francusku i Rim i predstavio ukrajinski "Plan pobede".

Rusija je, sa druge strane, upozorila SAD da bi mogle da pogoršaju krizu i izazovu pravi sukob između Rusije i Zapada ukoliko ne promene politiku.

Pristupanje Ukrajine Severnoatlantskoj alijansi u sadašnjim okolnostima izazvaće treći svetski rat, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Uživo

08:05

07:50

Četiri osobe poginule, 10 ranjeno u napadu na Odesku oblast u Ukrajini

Četiri osobe su poginule, a 10 je ranjeno jutros u ruskom napadu na Odesku oblast na jugu Ukrajine, saopštio je načelnik oblasti Oleg Kiper.

Kiper je naveo na Telegramu da je među poginulima i tinejdžer, kao i da su četiri osobe spasene iz ruševina.

On je rekao da je balistička raketa pogodila dvospratnu civilnu zgradu, preneo je Ukrinform.

07:47

Rusija noćas gađal i Odesu

07:45

Gruvale eksplozije u Kijevu i Hersonskoj oblasti

U delu Hersonske oblasti koja je pod kontrolom ukrajinske vojske tokom noći odjekivale su eksplozije, a kako saopštavaju lokalne vlasti, oštećeni su infrastrukturni objekti od kritične važnosti.

Takođe, u toj oblasti je raketnim napadima ruske vojske sprečena i rotacija taktičke grupe ukrajinskih snaga, a uništen je i punkt odakle se rotacija izvodila. Tom prilikom likvidirani su ukrajinski vojnici, a uništeno je i jedno vojno vozilo.

Eksplozije su tokom noći odjekivale i u Kijevu, a sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u 3.16 po lokalnom vremenu.
 

07:39

Napad helikopterima

Posade ruskih helikoptera Ka-52M uništili su ukrajinsku oklopnu vojnu tehniku u pogtraničnoj ruskoj Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ujedno je i sprečena rotacija ukrajinskih snaga, a napad je izveden raketama vazduh-zemlja.
 

07:39

Zelenski: Teška situacija

Vladimir Zelenski izjavio je da je teška situacija u Deržinsku (ukr. Toreck), koji je deo gradskog okruga Gorlovka u DNR.

"Danas je teška situacija na istoku. Nemamo dovoljno brigada za rotaciju koje su 100 odsto opremljene", rekao je Zelenski nakon sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, odgovarajući na pitanje o situaciji na istoku Ukrajine, konkretno u Deržinsku.
 

07:38

Najnovija procena ruskih gubitaka

07:36

Putin u Turkmenistanu, planiran sastanak sa iranskim predsednikom Pezeškijanom

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u radnu posetu Turkmenistanu, gde će u prestonici Ašhabadu učestvovati na međunarodnom forumu i imati sastanak sa iranskim predsednikom Masudom Pezeškijanom, izabranim u julu.

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov je saopštio ranije da su na ovaj forum pozvani i lideri susednih zemalja i da se očekuje da će prisustvovati predstavnici Kazahstana, Kirgizije, Mongolije, Tadžikistana, Uzbekistana i niza drugih država, kao i predstavnici više međunarodnih organizacija, prenosi TASS.

Planirano je da Putin u Turkmenistanu održi sastanak sa iranskim predsednikom Masudom Pezeškijanom o bilateralnim pitanjima i naglom pogoršanju situacije na Bliskom istoku, navodi agencija.

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: