Svet 7

10.10.2024.

17:31

Udariće na Tursku?; "Borimo se protiv zla"

Predsednik Izraela Isak Hercog odgovorio je na optužbe turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana kako Izrael planira aktivnosti protiv Turske i poručio kako se radi o lažima.

Izvor: Klix.ba

Udariće na Tursku?; "Borimo se protiv zla"
Shutterstock/LeStudio

Podeli:

Tokom sastanka u Jerusalimu, Hercog je rekao kako Izrael ne želi loše odnose s Turskom.

"Video sam da je lider Turske dao neke komentare o navodnim planovima Izraela protiv Turske. Želim da jasno stavim do znanja da Izrael nikada nije imao nikakve planove protiv Turske. Naprotiv, mi imamo veliko poštovanje prema narodu Turske. Oni imaju veliko poštovanje prema narodu Izraela. Imamo dugogodišnje odnose među narodima i narodi će nadvladati sve glasove koji su suprotni prijateljstvu i suživotu", naveo je Hercog.

Nakon toga, govorio je o izraelskim vojnim aktivnostima na Bliskom istoku.

"Istorijske promene omogućiće sinovima Abrahamovim da žive zajedno u regiji, i da se zajedno kreću ka miru. Ovo je naša vizija. Zato se borimo protiv zla i zato nudimo narodu Gaze, Libana, Irana drugačiji put i budućnost", zaključio je Hercog.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: