Svet 2

10.10.2024.

16:00

Ukrajinski prevaranti ubedili Rusa: Digni kredit, raznesi zgradu MUP-a i dugovi će nestati

Teroristički napad na zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova u Smolenskoj oblasti Ruske Federacije naručili su telefonski "prevaranti" iz Ukrajine, objavio je danas ruski portal Maš na Telegramu.

Izvor: Tanjug

Ukrajinski prevaranti ubedili Rusa: Digni kredit, raznesi zgradu MUP-a i dugovi će nestati
Profimedia

Podeli:

Kako se navodi, žrtva napadača bio je 30-godišnji Dmitrij, koga su Ukrajinci ubedili da uzme kredite u iznosu od pet miliona rubalja (oko 47.000 evra).

Navodno je novac kasnije prebacio na "sigurne račune", nakon čega je sa eksplozivnom napravom otišao u policijsku stanicu, pošto su prevaranti obećali da će mu biti otpisani svi dugovi u slučaju terorističkog napada, navodi Maš.

Ranije je saopšteno da su specijalne službe Smolenska ogradile centar grada zbog automobila marke "Sitroen", koji je bio parkiran u blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova.

Stručnjaci za eksplozive pregledali su automobil i pronašli sumnjivu napravu, koju su razneli pravo na haubi.

Federalna služba bezbednosti saopštila je u sredu da je u Smolenskoj oblasti sprečen teroristički napad na zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Tridesetogodišnji stanovnik Tverske oblasti pokušao je da prokrijumčari uređaj domaće izrade u fascikli sa dokumentima. Prilikom zadržavanja napadač je povređen, dvojica službenika regionalnog Ministarstva unutrašnjih poslova su pretrpeli kontuziju od granate", saopštilo je odeljenje FSB za RIA Novosti.

Povređeni su prebačeni u bolnicu, a iz MUP-a su naveli da njihovi životi nisu ugroženi.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: