Svet 0

10.10.2024.

11:49

Putin doneo odluku: Ruski ambasador u Americi je smenjen

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ukazom razrešio dosadašnjeg ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolija Antonova te dužnosti, kao i dužnosti stalnog posmatrača Ruske Federacije pri Organizaciji američkih država.

Izvor: Tanjug

Putin doneo odluku: Ruski ambasador u Americi je smenjen
Profimedia

Podeli:

Kako je javio Interfaks, predsednički ukaz od 10. oktobra objavljen je na zvaničnom internet portalu pravnih informacija.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je prošle subote da je Antonov završio svoju službu u Vašingtonu. Diplomata je bio imenovan za ruskog ambasadora u SAD u avgustu 2017. godine.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov je 7. oktobra rekao novinarima da se trenutno radi na izboru novog ruskog ambasadora u SAD, koji bi zamenio Antonova.

"Ambasador je radio za nas dosta dugo. Radio je u zaista teškim uslovima, kada su odnosi (sa SAD) bili praktično na nuli. Radio je bez stalnih kontakata sa predstavnicima američke administracije. Posao je bio težak“, rekao je Ušakov.

On je dodao da je Antonov "uspešno obavio svoju misiju", kao i da je "sada red da na ovu važnu funkciju bude imenovana druga osoba".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da povratak Antonova ne znači smanjenje ruske diplomatske misije u SAD.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: