Svet 0

10.10.2024.

11:13

Dogovorili se Bajden i Netanijahu

Predsednik SAD Džozef Bajden potvrdio je u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom čvrstu posvećenost SAD bezbednosti Izraela i osudio prošlonedeljni napad Irana na tu zemlju.

Izvor: Tanjug

Dogovorili se Bajden i Netanijahu
Tanjug/AP Photo, File

Podeli:

Kada je reč o Libanu, Bajden je istakao potrebu da bi trebalo da se pronađe diplomatsko rešenje za bezbedno vraćanje i libanskih i izraelskih civila u svoje domove, navela je Bela kuća u saopštenju.

Možda vas zanima

Predsednik je potvrdio pravo Izraela da zaštiti svoje građane od Hezbolaha, koji je samo u protekloj godini ispalio hiljade projektila i raketa na Izrael, istovremeno naglašavajući potrebu da mora da se pazi na civile, posebno u gusto naseljenim oblastima Bejruta.

Netanijahu i Bajden su se dogovorili da ostanu u bliskom kontaktu narednih dana, i direktno i putem svojih timova za nacionalnu bezbednost.

Razgovoru je prisustvovala i potpredsednica SAD i demokratska predsednička kandidatkinja, Kamala Haris.

Telefonski razgovor između američkog predsednika i izraelskog premijera trajao je 50 minuta, objavio je ranije Tajms of Izrael.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: