Svet 22

10.10.2024.

18:46

Uživo Serija napada; Vojska tvrdi: Sve smo uništili VIDEO

Danas je 960. dan rata u Ukrajini. Obe strane tvrde da neprijatelj trpi velike gubitke. Međutim, sve je više izveštaja da je Ukrajina na izmaku snaga.

Izvor: B92.net

Serija napada; Vojska tvrdi: Sve smo uništili VIDEO
Profimedia

Podeli:

Dan je započeo raketnim napadom na luku u oblasti Odese, u kom je petoro ljudi poginulo, dok je devetoro povređeno. Kijev tvrdi i da je unuštio skladište sa stotinama "šaheda" kod Krasnodara.

Moskva, s druge strane, navodi da su ruske trupe ponovi uspostavile kontrolu nad još dva naselja u Kurskoj oblasti.

Uživo

18:43

Napadnut pogon za proizvodnju dronova

Ruske snage izvele su seriju napada na pogone za proizvodnju dronova u Nikolajevu u kojem su radili stranci, rekao je za Sputnjik koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu Sergej Lebedev.
 

18:41

Uništeni Patrioti; Ukrajina demantuje

Ruska vojska saopštila je da je pogodila dva američka PVO sistema Patriot u Ukrajini, dok je Kijev potvrdio napad na ovo dragoceno i skupo oružje, ali je umanjio štetu koju je pretrpeo.


 

17:58

Zelenski stigao u Pariz

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je danas u Pariz gde je u toku njegov sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Zelenski je u Pariz stigao nakon posete Londonu, gde se sastao sa britanskim premijerom Kirom Starmerom i generalnim sekretarom NATO Markom Ruteom.

Cilj ove mini-evropske turneje ukrajinskog predsednika je da dobije veću podršku za rat protiv Rusije, preneo je Frans 24.

17:38

Izveštaj Ministarstva odbrane Rusije o borbama na kurskom pravcu

Grupa "Sever“ odbila je dva napada ukrajinskih snaga u pograničnim delovima Kurske oblasti, poginulo je i ranjeno do 30 ukrajinskih vojnika.

Uništen je jedan tenk i automobil.

U protekla 24 sata u borbama je poginulo i ranjeno više od 200 ukrajinskih vojnika, a uništena su tri tenka, oklopno vozilo, minobacač, stanica za elektronsko ratovanje i automobil. Pet ukrajinskih vojnika se predalo.

Od početka borbi na kurskom pravcu, ukrajinska vojska izgubila je ukupno više od 21.550 vojnika, 139 tenkova, 66 borbenih vozila pešadije, 98 oklopnih transportera, 892 borbena oklopna vozila, 590 automobila, 177 artiljerijskih oruđa, 33 lansera za raketne sisteme, 46 stanica za elektronsko ratovanje, devet protivbaterijskih radara, tri radara protivvazdušne odbrane, 22 inžinjerijska vozila i druge tehnike, od čega 13 vozila za čišćenje, jedno za deminiranje UR-77, kao i tri oklopna vozila za remont i evakuaciju.
 

16:38

"Prihvatite da gubite teritoriju"

Lider poljske koalicije nacionalista i evroskeptika "Konfederacija" i kandidat na predsedničkim izborima 2025. Slavomir Mencen izjavio je danas da Ukrajina mora da prihvati teritorijalne gubitke da bi okončala sukob sa Rusijom.

Prema njegovim rečima, zaustavljanje ovog sukoba povećaće verovatnoću održavanja suverene Ukrajine.

"Trenutno Ukrajinci popuštaju, a što duže traje ovaj rat, situacija će biti gora za Ukrajinu", rekao je on za poljski Radio Zet.

14:13

Hiljade mrtvih

14:09

Rusi uništavaju sve pred sobom

Ruski bombarder Su-34 uništio je ljudstvo i uporište ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

13:32

Alaudinov: Ruske jedinice nalaze se u Časovom Jaru

Ruski borci uzimaju mnogo zarobljenika iz redova elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Časovom Jaru u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije i komandant specijalnih snaga „Ahmat“ general-major Apti Alaudinov.

Alaudinov je rekao da se ruske jedinice već nalaze u samom Časovom Jaru.

"Krenuli smo i ispostavilo se da smo duboko iza neprijateljskih linija i sad neprijatelj ima velike probleme u Časovom Jaru", dodao je on.

General je takođe konstatovao napredak ruskih snaga na svim delovima zone specijalne operacije.

  • Sve najvažnije vesti o ratu u Ukrajini pratite na našem LIVE Blogu

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: