Svet 14

20.03.2024.

10:49

"Direktan pogodak"; Rusi u šoku, gori VIDEO

Eksplozije u ruskoj Saratovskoj oblasti. Lokalne vlasti prijavile da se sumnja na obaranje dronova. Ukrajinski mediji navode da je napadnuta ruska avio-baza.

Izvor: B92.net

"Direktan pogodak"; Rusi u šoku, gori VIDEO
Shutterstock/Anelo

Podeli:

Kako piše Kijev post, napadnuta je ruska vojna avio-baza Engels, a izvori u ukrajinskim specijalnim službama potvrdili su tom listu da iza tog napada stoji Glavna obaveštajna uprava (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine.

"Planirani rad HUR-a", rekao je izvor, ne navodeći detalje o specijalnoj operaciji.

Ruski kanal ŠOT na Telegramu izvestio je o dve do četiri snažne eksplozije.

"Preliminarni podaci sugerišu da je sistem protivvazdušne odbrane aktiviran. Stanovnici prijavljuju da su prethodno čuli sirenu. Nema zvaničnih informacija o žrtvama ili šteti", navodi se u izveštaju.

Guverner regiona Saratov, u kom se nalazi ova ruska avio-baza, Roman Busargin Busargin je potvrdio da su dronovi oboreni iznad Engelsa oko 3 sata ujutru, manje od sat vremena pre saopštenja.

"Protivvazdušni odbrambeni sistem je reagovao brzo i efikasno. Nije bilo žrtava, niti oštećenja infrastrukture od padajućeg otpada", naveo je guverner.

U međuvremenu, korisnici društvenih mreža spominju požar na području aerodroma nakon eksplozije, a spasioci su brzo stigli.

Jedan korisnik društvene mreže koji živi u blizini aerodroma napisao je:

"Bio je najmanje jedan direktan pogodak, a ostatak (dronova) je verovatno oboren protivvazdušnim projektilima. Zatim su došla vatrogasna vozila, kola hitne pomoći, policija sa trepćućim svetlima."

"Sirena za uzbunu se nastavlja, kao i eksplozije i požari na aerodromu", dodao je on.

Pročitajte još:

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: