Svet 1

09.10.2024.

23:34

Kraj rata? Zelenski: "Imamo šansu"

Tokom posete Hrvatskoj, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da vidi priliku u narednim mesecima da postavi preduslove za okončanje rusko-ukrajinskog rata do 2025. godine, pod uslovima prihvatljivim za Ukrajinu.

Izvor: Telegraf.rs

Kraj rata? Zelenski: "Imamo šansu"
Profimedia

Podeli:

Zelenski je to, kako prenosi Ukrainska Pravda, rekao u javnom govoru pored hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Govoreći o Planu pobede Ukrajine, Zelenski je izjavio da vidi priliku u narednim mesecima da se otvori put za okončanje rata.

"Imamo šansu da krenemo napred ka miru i dugoročnoj stabilnosti u oktobru, novembru i decembru. Situacija na bojnom polju stvara priliku da napravimo ovaj izbor – izbor odlučnih akcija koje će okončati rat najkasnije do 2025. godine", naglasio je on.

"Računamo na liderstvo predsednika Džoa Bajdena, i oslanjamo se na snažne i mudre korake Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije kako bismo doneli mir i sigurnost u Evropu. I računamo na sve vas", dodao je Zelenski.

Pre toga, naglasio je da je poziv Ukrajini da se pridruži NATO-u prvi element njegovog Plana pobede, jer je to jedini način da se uspostavi geopolitička sigurnost u Evropi i natera Rusija da prizna postojanje nepokorene Ukrajine.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: