Svet 0

09.10.2024.

19:35

Bliski istok pred ratom? Razgovarali Bin Salman i šef iranske diplomatije Arakči

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman i iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči danas su razgovarali o situaciji na Bliskom istoku, tokom sastanka u Rijadu, prenela je saudijska agencija SPA.

Izvor: Tanjug

Bliski istok pred ratom? Razgovarali Bin Salman i šef iranske diplomatije Arakči
Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, File

Podeli:

Neimenovani iranski zvaničnik je ranije danas rekao da će Arakči tokom svoje posete razgovarati o bilateralnim pitanjima i naporima da se obezbedi prekid vatre u Libanu i Gazi, prenosi Rojters.

Prema rečima tog visokog zvaničnika, Arakči će kasnije posetiti i Katar.

Teheran je takođe poručio arapskim državama Zaliva da bi bilo ''neprihvatljivo“ da one dozvole korišćenje njihovog vazdušnog prostora ili vojnih baza protiv Irana i upozorio da će svaki takav potez izazvati odgovor, rekao je visoki iranski zvaničnik.

Sastanak saudijskog prestolonaslednika i iranskog zvaničnika dogodio se u trenutku dok se očekuje izraelski napad na Iran, u znak odmazde na iranski raketni napad na Izrael 1. oktobra.

Iran je kao motiv za taj napad naveo ubistvo lidera šiitske grupe Hezbolah u Libanu Hasana Nasrale, u izraelskom napadu na Bejrut.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: