Svet 0

09.10.2024.

21:28

Orban se obrušio na Salis: Udarala demonstrante gvozdenom šipkom, a nama govori o vladavini prava?

Mađarski premijer Viktor Orban danas je optužio italijansku poslanicu Ilariju Salis, koja je izabrana u EP nakon što je puštena iz zatvora u Mađarskoj, da je udarala mirne ljude u Budimpešti.

Izvor: Tanjug

Orban se obrušio na Salis: Udarala demonstrante gvozdenom šipkom, a nama govori o vladavini prava?
Profimedia

Podeli:

''Mislim da je apsurdno da ovde svi zajedno moramo da slušamo Ilariju Salis, koja je gvozdenim šipkama udarala mirne demonstrante u Budimpešti. Ona govori o vladavini prava?'', rekao je on u EP.

Orban je rekao i da je poslanik Zelenih Danijel Frojnd "korumpiran, jer ga plaća (Džordž) Soroš", misleći na milijardera koga je dugo optuživao da navodno kontroliše mađarsku opoziciju i zaverava protiv interesa zemlje, prenosi Ansa.

''Da niste čitali izveštaje koje finansira Soroš, a ne druge nezavisne podatke, videli biste da Mađarska ne prolazi gore od drugih po pitanju korupcije", rekao je Orban odgovarajući na pitanja evroposlanika u Strazburu, na sednici Evropskog parlamenta na kojem je predstavljao program mađarskog predsedavanja EU.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: