Svet 1

09.10.2024.

12:27

Oglasilo se VJT o slučaju "Ribnikar": Očekuje se da se procesuira svaka sledeća povreda tajnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu podseća da je glavni javni tužilac Nenad Stefanović izdao Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu obavezno uputstvo sa nalogom da formira predmet i ispita povredu tajnosti postupka u vezi sa predmetom "Ribnikar".

Izvor: B92.net

Oglasilo se VJT o slučaju "Ribnikar": Očekuje se da se procesuira svaka sledeća povreda tajnosti
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Podeli:

U skladu sa istim, VJT očekuje da Prvo OJT  procesuira i svaku sledeću povredu tajnosti.

Podsećamo da je obavezno uputstvo izdato imajući u vidu da je u ovom predmetu javnost isključena od početka krivičnog postupka, tokom istrage i kasnije odlukom Višeg suda u Beogradu sa glavnog pretresa koji je u toku, a radi zaštite interesa maloletnih oštećenih u ovom postupku.

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je naloženo da utvrdi kako je došlo do izlaska tajnih podataka iz ovog predmeta prema javnosti, te da procesuira odgovorne.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu ponovo apeluje na sve učesnike u postupku, branioce, punomoćnike i oštećene, kao i medije da poštuju odluku pravosudnih organa u vezi sa isključenjem javnosti iz postupka i naglasio da će svako nepoštovanje ove odluke biti procesuirano u skladu sa zakonom.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

10 h

Podeli: