Svet 0

09.10.2024.

9:35

Stiglo novo upozorenje: Dobiće odgovor na svaku akciju

Iranski zvaničnik izjavio je za Rojters da će svaka akcija zemalja Persijskog zaliva protiv Teherana dobiti adekvatan odgovor i da je Iran to svima jasno stavio do znanja.

Izvor: Avaz.ba

Stiglo novo upozorenje: Dobiće odgovor na svaku akciju
Shutterstock/saeediex

Podeli:

Teheran je upozorio zalivske države da bi bilo "neprihvatljivo" ako bi dozvolili da se njihov vazdušni prostor koristi protiv Irana, a svaki takav potez bi izazvao odgovor, rekao je u utorak visoki iranski zvaničnik, usred zabrinutosti zbog moguće odmazde Izraela za prošlonedeljnu iransku raketni napad.

 

Najnovije informacije o ratu u Svetoj zemlji pratite UŽIVO u našem Blogu.

Zvaničnik je govorio dok je iranski ministar inostranih poslova Abas Arakči otputovao u Saudijsku Arabiju i druge zalivske države na razgovore.

IDF je saopštio da, iako "vojska nastavlja svoj napredak u uništavanju vojne imovine Hezbolaha", treba pokrenuti detaljnu diskusiju sa 60.000 evakuisanih stanovnika severnog Izraela o praktičnosti njihovog povratka svojim domovima.

Izvori IDF-a rekli su da je slabljenje Hezbolaha jedna od komponenti povratka stanovnika, ali da su dobijanje procena šta im je potrebno u smislu popravke, nove infrastrukture i reorganizacije severnog graničnog koridora odvojene civilne aktivnosti koje su morale biti preduzete.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: