Svet 11

09.10.2024.

8:56

Šok u Rusiji; Skladište kliznih bombi dignuto u vazduh; Eksplozije odjekuju non-stop FOTO/VIDEO

Napadnuto rusko skladište raketa i kliznih bombi u ruskoj Brjanskoj oblasti. Kako se navodi na društvenim mrežćama, eksplozije odjekuju non-stop.

Izvor: Kijev post, Kurir, Tanjug

Šok u Rusiji; Skladište kliznih bombi dignuto u vazduh; Eksplozije odjekuju non-stop FOTO/VIDEO
Shutterstock/Russ Heinl

Podeli:

Ukrajinski dronovi napali su 67. arsenal Glavnog direktorata za rakete i artljeriju ruskog Ministarstva odbrane u Karačevu u Brjanskoj oblasti, koji se prostire na oko 3,5 kilometara kvadratnih.

Kijev post je to jutros objavio na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X, navodeći da se detonacije nastavljaju i da eksplozije odjekuju non-stop.

Ukrajinski sajt navodi da se radi o skladištu za koje se veruje da sadrži oružje pristiglo iz Severne Koreje, klizne bombe i artiljerijske granate.

Kijev post se poziva na Andrija Kovalenka, šefa Centra za borbu protiv dezinformacija Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine, koji je potvrdio napad u postu na Telegramu.

S druge strane Glavna uprava ruskog Ministarstva za vanredne situacije za taj region, navela je da je u Karačevskom okrugu u Brjanskoj oblasti u Rusiji jutros zabeležen incident u vezi sa detonacijom eksplozivnih predmeta.

"Registrovana je jedna vanredna situacija u opštini u vezi sa detonacijom eksplozivnih predmeta 9. oktobra 2024. godine u okrugu Karačevski u Brjanskoj oblasti", navedeno je u saopštenju, u vezi sa incidentom koji se dogodio jutros oko 06.00 sati, prenela je agencija RIA Novosti.

U saopštenju se pojašnjava da u okrugu Karačevski i Brjanskoj oblasti nije uvedeno vanredno stanje.
 

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: