Svet 12

09.10.2024.

8:37

"Stigao je"; Snimci su zastrašujući; Vidi se i iz svemira, a goriva za bežanje nema FOTO/VIDEO

Deo SAD koji je na udaru uragana Milton je u potpunom haosu. Ono što im dolazi može sve zbrisati sa lica zemlje jer je uragan ojačao na kategoriju pet i toliko je jak da se njegova razorna moć vidi i iz svemira.

Izvor: B92.net

"Stigao je"; Snimci su zastrašujući; Vidi se i iz svemira, a goriva za bežanje nema FOTO/VIDEO
Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Podeli:

Ovaj uragan provzan je "uraganom nad uraganima", a sve nadležne službe su upozorile lokalno stanovništvo da se odmah evakuišu jer će u suprotnom stradati.

Milton je već ostavio pustoš iza sebe u mestima koje je pogodio u Meksiku, a Florida koja će biti pogođena danas, kako se očekuje, je upozorena na vreme.

Hitna evakuacija je naređena za stotine hiljada ljudi, ali je sada problem u tome što su na pumpama redovi za gorivo ogromni jer ga nema dovoljno. 

Takođe, kako se vidi pi snimcima objavljenim na društvenim mrežama lokalne prodavnice su već potpuno prazne i sve deluje sablasno.

Snimci koji su već postavljeni na društvenoj mreži X ukazuju da uragan Milton bukvalno nosi sve pred sobom.

Brojni stanovnici već su napustili svoje domove, ukoliko su imali sreće da nabave gorivo, a na putevima su se stvorile ogromne kolone.

Brojni američki mediji uživo prate približavanje Miltona, a na društvenim mrežama se svi pozivaju da se mole za Floridu.

Meteorološke službe i medijske kuće napravile su i simulaciju onoga šta čeka sva mesta koje razorni uragan pogodi i ti prikazi deluju zastrašujuće.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: