Svet 0

08.10.2024.

23:30

Putin spreman da ih uništi: "Zeleno svetlo" znači treći svetski rat?

Moskva će pokrenuti plan za vanredne situacije koji je izneo predsednik Vladimir Putin u slučaju da Ukrajina dobije dozvolu da koristi rakete dugog dometa za udare u Rusiji, upozorio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvor: Blic.rs

Putin spreman da ih uništi: "Zeleno svetlo" znači treći svetski rat?
Profimedia/Russian state agency Sputnik

Podeli:

"Čim bude doneta odluka, odnosno Zapad dozvoli Ukrajini da koristi rakete dugog dometa, ako bude doneta, mi ćemo reagovati u skladu sa planom za vanredne situacije", rekao je Lavrov.

Komentarišući predstojeći sastanak kijevskih stranih donatora oružja, za koji je Volodimir Zelenski rekao da je "istorijski", Lavrov je naveo da Moskva ne prati izjave o tom pitanju jer već ima pripremljen odgovor.

Vladimir Putin je ranije upozorio da će svaki takav napad Ukrajine sa raketama dugog dometa koje isporučuje Zapad Moskva tretirati kao direktno lansiran od strane NATO-a.

On je sugerisao da bi Rusija mogla da naoruža neprijatelje Zapada sličnim oružjem kao odgovor.

Kijev mesecima traži od SAD i saveznika da ukinu zabranu udara duboko unutar Rusije njihovim oružjem dugog dometa, okrivljujući oklevanje Zapada za svoje nedavne neuspehe na bojnom polju.

Zelenski se nadao da će zabrana biti ukinuta tokom njegove prošlomesečne posete SAD, gđe je predsedniku Džozefu Bajdenu predstavio svoj "plan pobede".

Iz Kremlja tvrde da je Zapad voljan da se "bori do poslednjeg Ukrajinca" da bi naneo štetu Rusiji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: