Svet 0

08.10.2024.

23:42

Održana važna sednica: Napašće Tursku?

Turski poslanici održali su danas sednicu iza zatvorenih vrata na kojoj se raspravljalo o širenju rata u regionu Bliskog istoka.

Izvor: Tanjug

Održana važna sednica: Napašće Tursku?
EPA-EFE/FILIP SINGER

Podeli:

Sednica je održana nedelju dana nakon što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tvrdio da Izrael ima kao krajnji cilj da napadne tursku teritoriju.

Izrael nije javno odgovorio na Erdoganovu tvrdnju, za koju analitičari i opozicioni poslanici kažu da je nategnuta i namenjena prvenstveno da skrene pažnju javnosti sa ekonomskih problema Turske, preneo je Rojters.

Tel Aviv takođe nije javno komentarisao današnju sednicu turskog parlamenta na kojoj su ministri spoljnih poslova i odbrane govorili o riziku od daljeg širenja sukoba u Pojasu Gaze i Libanu. Erdogan je rekao prošle sedmice na sednici parlamenta da će Izrael, nakon napada na Liban, usmeriti pažnju na Tursku, bez navođenja argumenata.

Turska, koja je članica NATO-a, jedan je od najoštrijih kritičara Izraela zbog njegovih sukoba sa palestinskom militantnom grupom Hamas i libanskom Hezbolah. Ankara je prekinula trgovinske odnose sa Izraelom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: