Svet 0

08.10.2024.

8:55

"To će ih izbrisati i oni to znaju"

"Iran treba da pokaže svoju snagu i vojnu sposobnost jer trenutna globalna situacija zahteva jači pristup u obračunu sa Izraelom“, tvrdi unuk nekadašnjeg vrhovnog vođe Irana ajatolaha Homeinija.

Izvor: Džerusalim post

"To će ih izbrisati i oni to znaju"
Profimedia

Podeli:

Hasan Homeini je u intervjuu za Kanal 1 u subotu izjavio da Izrael neće odustati osim ako se ne suoči sa silom i moći. On je, govoreći o predlogu Islamske Republike da se održi referendum za uspostavljanje palestinske države, rekao da bi to verovatno dovelo do kraja Izraela zbog većinske vladavine Palestinaca.

"Ko dobije najviše glasova pobeđuje, a to će na kraju izbrisati Izrael, i oni to znaju", dodao je Homeini.

Nema pregovora

On je takođe kritikovao rešenje o dve države koje su predložile SAD, Velika Britanija i Izrael, rekavši da je to, po njegovom mišljenju, samo taktika pokušaja da se natera svet da prihvati legitimitet izraelskog režima.

"Pogrešno je misliti da ako mi (Iran) ostavimo Izrael na miru, da će Izrael nas ostaviti na miru", naveo je on, a prenosi Džerusalim post.

Homeini je istakao i da da veruje da pregovori i prijateljski gestovi nikuda neće dovesti Iran. Umesto toga, Iran bi morao da pokaže svoju snagu i vojnu sposobnost jer trenutna globalna situacija zahteva jači pristup u odnosima sa Izraelom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: