Svet 2

20.03.2024.

8:32

"Nek se uguši Putin"

Visoki ukrajinski zvaničnik izjavio da je ideja ruskog predsednika o stvaranju tampon zone unutar ukrajinske teritorije jasan pokazatelj da Moskva planira da eskalira svoj rat u Ukrajini.

Izvor: Blic

"Nek se uguši Putin"
Tanjug/P Photo/Alexander Zemlianichenko

Podeli:

“Ovo je... direktna manifestna izjava da će rat samo eskalirati. Sve ovo je direktan dokaz da Ruska Federacija nije spremna da živi u savremenim društvenim i političkim odnosima, da uzima u obzir apsolutna suverena prava drugih zemalja”, rekao je u pisanoj izjavi za Rojters pomoćnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

Podseća se da je ruski predsednik Vladimir Putin, nakon što je osvojio još jedan madat u Kremlju, rekao da planira da stvori tampon zonu koja će pomoći u zaštiti Rusije od dalekosežnih ukrajinskih udara i prekograničnih napada.

“Bićemo primorani u nekom trenutku, kada smatramo da je potrebno, da stvorimo određenu „sanitarnu zonu“ na teritorijama koje kontroliše (ukrajinska vlada)”, rekao je on kasno u nedelju. Kroz tu “bezbednosnu zonu“, rekao je Putin, “bilo bi prilično teško prodreti korišćenjem stranih udarnih sredstava koja su na raspolaganju neprijatelju“.

Stanovnici Harkova, istoimenog glavnog grada regiona, izrazili su prkos na pitanje o rečima ruskog lidera.

“Mislim da će se on (Putin) ugušiti svojim rečima. Harkov nikada neće biti siva zona. Harkov jeste i biće Ukrajina. Neka se uguši”, rekla je meštanka Antonina Hripuškina.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: