Svet 0

07.10.2024.

21:19

Direktna poruka iz Moskve: "Upozoravamo vas..."

Moskva je danas upozorila Vašington i njegove saveznike da se "ne igraju vatrom" i da se pridržavaju odredbi Konvencije o hemijskom oruzju (CVC), rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug

Direktna poruka iz Moskve: "Upozoravamo vas..."
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Podeli:

Šef snaga radijacione, hemijske i biološke odbrane Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov rekao je ranije danas da Ukrajina sprema provokaciju kako bi optužila Rusiju da koristi toksične materije u Severnom vojnom okrugu.

Zaharova je takođe najavila navodnu planiranu provokaciju, napominjući da će ''materijali izmišljeni u blizini linije borbenog kontakta, slično kao u Siriji, biti prebačeni međunarodnim ekspertima koji su odmah stigli u Ukrajinu".

"Svrha ove akcije je jasna. Ne postoji norma međunarodnog prava koja bi zaustavila zemlje NATO-a u njihovoj želji da ostvare 'strateški poraz' Rusije. Upozoravamo vas Vašington i njegovi sateliti ne bi trebalo da se igraju vatrom kako ne bi u potpunosti uništili režim CVC koji je izgrađen od 1997. godine", saopštila je potparolka.

Ona je naglasila da navodne konekcije Kijeva sa islamistima na Bliskom istoku i u Africi ukazuju na to da je ''hemijski terorizam'' realna pretnja, prenosi RIA Novosti.

''Ruska Federacija će nastaviti da beleži i skreće pažnju državama članicama CVC i članicama UN o upotrebi toksičnih hemikalija od strane oružanih snaga kijevskog režima protiv ruskog vojnog osoblja i civila, kao i o planovima ukrajinskih militanata da organizuju provokacije protiv hemijskih preduzeća u Donbasu", rekla je Zaharova.

Ona je dodala da će Moskva nastaviti da govori svetskoj zajednici o ukrajinskom kršenju odredbi CVC i o stvarnom stanju stvari u zoni Severnog vojnog okruga, kao i da će odgovorni za zločine u vezi sa upotrebom hemikalija biti kažnjeni.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: