Svet 0

07.10.2024.

15:31

Totalni rat na pomolu: "Suočavamo se sa katastrofom i opasnom eskalacijom"

Jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi izjavio je danas da "izraelska agresija" gura region ka "ambisu" punog rata.

Izvor: Tanjug

Totalni rat na pomolu: "Suočavamo se sa katastrofom i opasnom eskalacijom"
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Podeli:

"Izraelska agresija, koja je počela u Gazi i sada se nastavila u Libanu, gura ceo region u ponor punog regionalnog rata. Suočavamo se sa katastrofom i opasnom eskalacijom koja preti regionu. Izrael snosi odgovornost za ovu agresiju, eskalaciju u regionu i svaku novu eskalaciju sa kojom se region suočava", rekao je Safadi na konferenciji za novinare u Bejrutu nakon sastanka s libanskim premijerom Nadžibom Mikatijem, prenosi libanski portal Naharnet.

Safadi je rekao da Jordan podržava inicijativu libanske vlade za izbor novog predsednika i posvećenost sprovođenju rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojom je okončan poslednji rat Izraela s Hezbolahom 2006. godine, a koja će zadržati južni Liban isključivo pod kontrolom libanske vojske i mirovnih snaga UN.

On je dodao da je Jordan, kao i Liban, podržao inicijativu Sjedinjenih Američkih Država i Francuske za tronedeljni prekid vatre u Libanu. Safadi je rekao da Jordan odbija da bilo koja zemlja koristi njegov vazdušni prostor "u svojim neprijateljstvima".

"Nećemo biti bojno polje ni za koga. Ovo smo jasno poručili Iranu i Izraelu", istakao je Safadi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: