Svet 0

07.10.2024.

15:11

Otkriveno: Ukrajinci planirali "novi Černobilj"?

Oružane snage Ukrajine (AFU) planirale su da zauzmu i miniraju nuklearnu elektranu Kursk, a da je plan sproveden, Evropa bi se suočila sa katastrofom uporedivom sa Černobiljom, izjavio je direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije (SVR) Sergej Nariškin.

Izvor: Tanjug

Otkriveno: Ukrajinci planirali "novi Černobilj"?
Shutterstock/zef art

Podeli:

Govoreći na 55. sastanku Saveta šefova bezbednosnih agencija i specijalnih službi država članica Zajednice Nezavisnih Država, Nariškin je rekao da su ukrajinske oružane snage početkom avgusta pokrenule pravi teroristički napad na oblast Kursk, preneo je TASS.

 

Sve o dešavanjima na Istočnom frontu čitajte u našem Blogu UŽIVO.

Prema podacima kojima raspolaže spoljna obaveštajna služba, plan terorističkog napada uključivao je zauzimanje i miniranje nuklearne elektrane Kursk, istakao je Nariškin.

"Da je ovaj plan sproveden, Evropa bi se suočila sa ekološkom i humanitarnom katastrofom koja je uporediva sa Černobiljom", naveo je on.

Skoro dva meseca nakon iznenadnog upada, ukrajinske trupe kontrolišu delove ruske pogranične teritorije, iako je tempo napredovanja usporen i ruske snage su počele da vrše kontranapad.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: