Svet 5

07.10.2024.

16:50

Vašington "grmi": Nećemo pokleknuti

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin upozorio je Iran da se SAD "neće pokolebati" u svojoj posvećenosti "odvraćanju dalje agresije Irana".

Izvor: Njuzvik

Vašington "grmi": Nećemo pokleknuti
Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein

Podeli:

U današnjem saopštenju povodom obeležavanja godinu dana od Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra, Ostin je rekao:

"Ministarstvo odbrane se neće pokolebati u posvećenosti bezbednosti Izraela, borbi protiv terorizma Hamasa i drugih fanatičnih grupa, odvraćanju dalje agresije Irana i od toga da radimo sa našim saveznicima i partnerima na promovisanju stabilnosti i mira na Bliskom istoku."

Prva godišnjica 7. oktobra došla je dok tenzije nastavljaju da eskaliraju na Bliskom istoku, dok svet čeka da vidi hoće li Izrael odgovoriti na iranski raketni napad prošle nedelje, usred nastavljene izraelske operacije protiv Hezbolaha u Libanu.

Ostin je rekao da su SAD koordinirale sa Izraelom napore "da umanje posledice iranskih drskih i nečuvenih napada balističkim projektilima, krstarećim raketama i bespilotnim letelicama protiv Izraela i 13. aprila i 1. oktobra".

On je dodao da su zvanični ciljevi Ministarstva odbrane SAD bili da se "odvrati dalja agresija Irana i njegovih partnera i zastupnika" i da se odbrani Izrael.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: