Svet 0

07.10.2024.

10:25

Svađa u studiju: Govorili o ratu, pa ušli u žestok klinč VIDEO

Danas se obeležava godišnjica rata u Svetoj zemlji. Tim povodom gosti "Jutra" na TV Prva bili su Avram Izrael i Muhamed Nabhan.

Izvor: B92.net

Svađa u studiju: Govorili o ratu, pa ušli u žestok klinč VIDEO
Printscreen/ TV Prva

Podeli:

"Nikome ne odgovara ova slika s Bliskog istoka, ni Palestincima, ni Izraelcima. Ovo je tragedija koja je zadesila dva naroda," rekao je Nabhan.

Istakao je da Netanjahuova vlada ne mari za međunarodna prava.

"Ja naravno, osuđujem to što se desilo sedmog oktobra, osuđujem čin Hamasa, i mi smo protiv ubijanja civila, međutim, ne zna se tačan broj nastradalih Palestinaca. Gaza je totalno razrušena, ne postoji mesto gde bi ljudi mogli normalno žive," istakao je Nabhan.

Avram Izrael rekao je da je kontekst širi od onoga o čemu se danas govori.

"Jedina je razlika što danas niko ne vodi Jevreje na streljanje, danas imamo svoju državu i branimo se," istakao je.

Dodaje da se osporava pravo postojanja izraelske države.

"Vraćaju nas u srednji vek, ne priznaju pravo na postojanje izraelske države. Sile mraka su se probudile. Da li je moguće da neko u 21. veku osporava pravo na postojanje izraelske države?" upitao je Izrael.

Objašnjava da je '48. godine dogovoreno da polovina teritorije bude izraelska, a pola palestinska, i da od tada kreću sukobi.

"Posle toga idu četiri rata i dolazi 7. oktobar - masakr. Ubijanje, silovanje, odvođenje dece, talaca, iživljavanje... Koja država u svetu bi dozvolila da nema odgovora na tu priču?" upitao je Izrael.

Nabhan je istakao neslaganje sa Avramom i rekao da bi trebalo da napadaju Nemačku, a ne palestinski narod.

"Nikada nije bio problem živeti s Jevrejima kao narodom. Mi smo sarađivali, i uvek je to moguće. Ali je potrebno da budu rukovodioci hrabri, da preseku to, i da zbace ove ljude koji žele zlo. Netanjahu je zao čovek," rekao je.

Više poslušajte u video-prilogu:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: